EXCLUSIV| Victor Ponta aruncă bomba în cazul ”Iubitoarei de cătușe”: ”Să rămână doar Macovei, Kovesi și Portocală liberi”

Fostul premier Victor Ponta a vorbit luni seară, în exclusivitate la România TV, despre tentativele de mușamalizare a dosarului Monicăi Macovei. Fosta ministră a Justiției a fost implicată sâmbătă într-un acident rutier în urma căruia un motociclist a ajuns în stare gravă la spital.

10 oct. 2022, 22:42
EXCLUSIV| Victor Ponta aruncă bomba în cazul ”Iubitoarei de cătușe”: ”Să rămână doar Macovei, Kovesi și Portocală liberi”

Victor Ponta a vorbit despre o încercare de mutare a dosarului fostului ministru al Justiției de la Parchetul Curții de Apel Constanța la Parchetul General, în ideea mușamalizării cazului.

Citește și În ce stare se află acum motociclistul rănit de Monica Macovei în accidentul din Constanța. Medicii vin cu detalii de ultimă oră

”Așa a fost în ultimii ani în România, de când a apărut Macovei, Portocală. Ei erau cu justiția în gură toată ziua, dar de fapt ei erau mult mai infractori decât cei pe care îi anchetau”, a spus Victor Ponta, la România TV.

Fostul premier susține că Monica Macovei, în ciuda calității pe care o are în dosarul de vătămare corporală din culpă, se bucură de un tratament preferențial, asta pentru că nici până la această oră fosta ministră nu a fost audiată pe motiv că este șocată.

”Problema este că încă mai sunt proști care îi cred, când ei niciodată nu au vrut nici vreo luptă anticorupție, nici vreo justiție. Ei erau niște instrumente pentru a fi omorâți adversarii politici. Atunci când o comit ei, când li se întâmplă lor ceva, ați văzut cu Portocală că Parchetul General a dat o circulară să nu se respecte decizia CCR cu prescripția de a invoca prescripția în cazul lui Portocală.

V-ar mira ca în cazul doamnei Macovei, că haideți au fost multe persoane publice cu accidente de mașină și Domane ferește, ni se poate întâmpla oricui, dar în cazul altor persoane publice, doamna Macovei, reziștii urlau, țipau, se legau cu lanțuri și spuneau să ajungă la pușcărie ala care a făcut accidentul.

Nu vedeți că de-o dată, domnule, dar care este punctul de vedere al doamnei Macovei, dar totuși, cât e de șocată? Dar punctul de vedere al victimei l-a cerut cineva?

Acești oameni care timp de 10 ani erau cu justiția, cu dreptatea în gură și care credeau că orice problemă se rezolvă dacă băgăm toată România la pușcărie. Să rămână doar Macovei, cu Kovesi și cu Portocală liberi”, a mai spus Victor Ponta.

Citește și Starea motociclistului rănit în accidentul în care a fost implicată Monica Macovei este gravă. Noi detalii din anchetă