Starea motociclistului rănit în accidentul în care a fost implicată Monica Macovei este gravă. Noi detalii din anchetă

Starea motociclistului rănit în accidentul de sâmbătă, în care a fost implicată Monica Macovei este una gravă. Pensionarul MAI rănit este în prezent internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

09 oct. 2022, 12:08
Starea motociclistului rănit în accidentul în care a fost implicată Monica Macovei este gravă. Noi detalii din anchetă

Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa au afirmat că starea bărbatului de 56 de ani, rănit în accidentul rutier de la Mangalia, în care a fost implicată şi Monica Macovei, este una gravă.

Conform reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa, bărbatul a fost diagnosticat la faţa locului cu fractură deschisă la picior, fractură deschisă la mână şi traumatism toracic.

Vă reamintim că motociclistul de 56 de ani a fost implicat într-un accident rutier produs sâmbătă pe DN 39, între municipiul Mangalia şi localitatea 2 Mai. În accident a fost implicată şi Monica Macovei. Fostul ministru al Justiţiei se afla la volanul maşinii cu care s-a ciocnit motocicleta condusă de bărbatul de 56 de ani.

„Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că impactul s-a produs între un autoturism, condus de o femeie, de 63 de ani, şi o motocicletă, condusă de un bărbat, de 56 de ani. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală gravă a motociclistului”, a transmis IPJ Constanţa.

În urma impactului violent, motocicleta lui a luat foc și a ars complet, iar fostul pompier a ajuns la spital în stare foarte gravă.

Monica Macovei a fost testată cu aparatul alcooltest şi drogtestul, ambele rezultate fiind negative.

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Pentru că Monica Macovei deține funcția de avocat, dosarul va fi preluat însă de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Citeşte şi: Carnagiu pe şosea, accident horror vineri seară. Microbuz spulberat de TIR, două persoane au murit pe loc

La câteva ore după accident, Monica Macovei a scris un mesaj pe Facebook, unde explică că nu ea ar fi provocat accidentul. Ea spune că, de fapt, motociclistul ar fi lovit-o în plin în aripa stângă a mașinii.

„Mulțumesc tuturor celor care v-ați gândit la mine. Astăzi am fost parte a unui accident rutier. Încep să îmi revin din starea de șoc. Conducând de la 2 Mai spre Mangalia, pe banda mea și nu pe contrasens, un motociclist a intrat din plin in aripa stângă a mașinii, moment in care airbags s-au declanșat, cauciucul din stânga față s-a spart. Nu am pierdut controlul mașinii nici o secundă. Urmare a spargerii cauciucului din partea stânga față, mașina a mers încet spre stânga, oprindu-se într-un scuar mic, cu vegetație. Sper ca motociclistul sa își revină, de câteva ore încerc sa obțin informații despre starea lui”, a scris Monica Macovei.