EXCLUSIV Victor Ponta, despre pregătirea românilor pentru război: „Avem trupe americane în România, suntem în NATO, nu ne atacă nimeni”

Traian Băsescu a susținut, recent, că pregătirea militară ar trebui să devină obligatorie în România deoarece, în cazul unui război, „NATO vine în 40-50 de zile de la o eventuală invazie”. Victor Ponta este, însă, de părere că românii nu au niciun motiv să se teamă de un atac al rușilor "atât timp cât avem parteneriatul cu SUA".

06 mart. 2024, 22:03
EXCLUSIV Victor Ponta, despre pregătirea românilor pentru război: „Avem trupe americane în România, suntem în NATO, nu ne atacă nimeni”

Victor Ponta a declarat, în emisiunea Punctul culminant de la România TV, că nu este cazul să ne facem griji că vom fi atacați. Declarația lui vine în contextul în care, la nivel național, există temerea că, dacă Trump va câștiga mandatul de președinte, va retrage trupele din România.

Asta e o propaganda pentru proști. Avem trupe americane în România, suntem in NATO, nu ne ataca nimeni cat timp avem parteneriatul cu SUA. Nu va retrage Trump niciun soldat de la Kogălniceanu, mai ales că România plătește, noi îndeplinim criteriile cu datul banului, nu suntem printre rău-platnici.

Citeste si Rareș Bogdan îl propune pe Klaus Iohannis șef al Consiliului European: „Respectul …

Pe mine altceva mă uimeste. Ursula a avut un singur subiect in timpul mandatului: Ucraina, am crezut ca e președintele Ucrainei. Toată Europa să lupte pentru Ucraina. Acum mai are un subiect, să dam banii pe armamaent.

UE înseamna reguli de democratie, înseamnă prosperitate economică, piață unică de energie, drepturi sociale, drepturi la muncă, infrastructură. Lenin spunea că comunismul e purterea sovietelor și electrificare. Ursula susține că UE înseamnă Ucraina și înarmare. Entuziasmul de a o susține pe doamna Von der Leyen ma uimește„, a declarat Victor Ponta la România TV.

Citeste si Maia Sandu, despre ameninţarea Rusiei: „Moscova nu poate ajunge la Chişinău, avem prieteni puternici, inclusiv România şi Klaus Iohannis. Anul acesta sper să avem referendum pentru aderarea la UE”