EXCLUSIV| Victor Ponta, despre protestele fermierilor. ”Am început greu anul. Le-a ajuns cuțitul la os la foarte mulți oameni”

Fostul premier al României, Victor Ponta, a vorbit duminică, în exclusivitate, la România TV, despre protestele fermierilor, dar și ce i-a îndemnat pe aceștia să iasă în stradă.

14 ian. 2024, 21:30
EXCLUSIV| Victor Ponta, despre protestele fermierilor. ”Am început greu anul. Le-a ajuns cuțitul la os la foarte mulți oameni”

Victor Ponta, despre protestele fermierilor. Victor Ponta a subliniat că oamenilor le-a ajuns cuțitul la os și asta datorită diferențelor uriașe de trai din societatea românească.

Citește și EXCLUSIV| Ministrul Muncii intervine în scandalul protestelor fermierilor. ”Guvernul este deschis la dialog. Este important să se găsească cele mai bune soluții”

Victor Ponta, despre protestele fermierilor

”Am început greu anul. Acum, două lucruri sunt și trebuie să le luăm pe rând. În primul rând, le-a ajuns cuțitul la os la foarte mulți oameni. Sigur că dacă stăm în București, Cluj, Iași și vedem mașini scumpe, restaurante scumpe, case bogate credem că viața nu e așa de grea. De fapt s-a rupt foarte mult între unii din România care pe drept, alții pe nedrept, au un trai de viață foarte bun, sunt pline avioanele, sunt pline vacanțele în străinătate și restul, ceilalți care în ultimii ani de la pandemie încoace, războiul din Ucraina, din ce în ce mai tare au fost loviți, de inflație, de creșterea prețurilor, de faptul că până la urmă cele două categorii agricultorii care spun: Domnule noi acum vindem produsele cu prețurile noastre care sunt din 2019, dar ne costă de cinci ori mai mult îngrășămintele și celelalte, acum față de atunci. Transportatorii, la fel spun și ei: Domnule noi nu putem acum să cerem decât cât ceream acum cinci ani, dar motorina este mul mai scumpă, RCA-ul este mult mai scump. Deci, e o situație care s-a acumulat în timp. Noi tot spuneam: Vedeți că nu e bine, economia nu merge bine, ne împrumutăm prea tare, lucrurile merg rău, Portul Constanța este blocat de cerealele ucrainene. Al doilea lucru care ține tot de politică, de câțiva ani tot spuneam: Cât e PNL-ul la guvernare cu prim-ministrul nu zice nimeni nimic, cum intră PSD-ul să vedeți proteste.Acum e PSD-ul, e Ciolacu, haideți să protestăm. Sigur, e an electoral, însă ce este cel mai rău este că, de fapt, în ultimii ani nimeni nu a avut timpul, mandatul să vină și să spună: Domnule rezolvăm toate problemele astea într-un an, doi, trei”, a declarat Victor Ponta, în exclusivitate, la România TV. 

Fostul premier al României a afirmat că măsurile luate de Ministerul de Finanțe sunt din punctul său de vedere foarte proaste.

”Măsurile luate de Ministerul de Finanțe anul trecut, niște măsuri proaste, din punctul meu de vedere, care vor avea repercusiuni la bugetul de stat în sensul în care o să încasăm mai puțin fașă de anul 2023. Au bulversat practic pe toți cei care sunt în zona privată. Poți să fii și tu o țară care câștigă foarte mulți bani, trebuie să ai grijă de toți. În cazul de față agricultorii, transportatorii sunt privați, dacă tu doar îi cocoșezi de fiecare dată  și mai pui cinci controale, șase reguli, la un moment dat, chestia asta explodează. cel mai rău e că de fapt nu știi ce vro. Eu am încercat să citesc din revendicările lor, m-am pus așa cumva și am zis că dacă aș fi în locul lui Ciolacu cum aș rezolva? Îmi e clar un singur lucru că sunt foarte nemulțumiți, e o nemulțumire reală și care duce la foarte multe categorii sociale”, a mai spus Victor Ponta.

Citește și Victor Ponta nu se întoarce în PSD! Corina Crețu: „Pro România candidează singur la alegerile europarlamentare cu Ponta cap de listă”