EXCLUSIV| Victor Ponta, despre protestele fermierilor. ”Am început greu anul. Le-a ajuns cuțitul la os la foarte mulți oameni”

Fostul premier al României, Victor Ponta, a vorbit duminică, în exclusivitate, la România TV, despre protestele fermierilor, dar și ce i-a îndemnat pe aceștia să iasă în stradă.
Alina Costache
14 ian. 2024, 21:30
EXCLUSIV| Victor Ponta, despre protestele fermierilor. ”Am început greu anul. Le-a ajuns cuțitul la os la foarte mulți oameni”

Victor Ponta, despre protestele fermierilor. Victor Ponta a subliniat că oamenilor le-a ajuns cuțitul la os și asta datorită diferențelor uriașe de trai din societatea românească.

Citește și EXCLUSIV| Ministrul Muncii intervine în scandalul protestelor fermierilor. ”Guvernul este deschis la dialog. Este important să se găsească cele mai bune soluții”

Victor Ponta, despre protestele fermierilor

”Am început greu anul. Acum, două lucruri sunt și trebuie să le luăm pe rând. În primul rând, le-a ajuns cuțitul la os la foarte mulți oameni. Sigur că dacă stăm în București, Cluj, Iași și vedem mașini scumpe, restaurante scumpe, case bogate credem că viața nu e așa de grea. De fapt s-a rupt foarte mult între unii din România care pe drept, alții pe nedrept, au un trai de viață foarte bun, sunt pline avioanele, sunt pline vacanțele în străinătate și restul, ceilalți care în ultimii ani de la pandemie încoace, războiul din Ucraina, din ce în ce mai tare au fost loviți, de inflație, de creșterea prețurilor, de faptul că până la urmă cele două categorii agricultorii care spun: Domnule noi acum vindem produsele cu prețurile noastre care sunt din 2019, dar ne costă de cinci ori mai mult îngrășămintele și celelalte, acum față de atunci. Transportatorii, la fel spun și ei: Domnule noi nu putem acum să cerem decât cât ceream acum cinci ani, dar motorina este mul mai scumpă, RCA-ul este mult mai scump. Deci, e o situație care s-a acumulat în timp. Noi tot spuneam: Vedeți că nu e bine, economia nu merge bine, ne împrumutăm prea tare, lucrurile merg rău, Portul Constanța este blocat de cerealele ucrainene. Al doilea lucru care ține tot de politică, de câțiva ani tot spuneam: Cât e PNL-ul la guvernare cu prim-ministrul nu zice nimeni nimic, cum intră PSD-ul să vedeți proteste.Acum e PSD-ul, e Ciolacu, haideți să protestăm. Sigur, e an electoral, însă ce este cel mai rău este că, de fapt, în ultimii ani nimeni nu a avut timpul, mandatul să vină și să spună: Domnule rezolvăm toate problemele astea într-un an, doi, trei”, a declarat Victor Ponta, în exclusivitate, la România TV. 

Fostul premier al României a afirmat că măsurile luate de Ministerul de Finanțe sunt din punctul său de vedere foarte proaste.

”Măsurile luate de Ministerul de Finanțe anul trecut, niște măsuri proaste, din punctul meu de vedere, care vor avea repercusiuni la bugetul de stat în sensul în care o să încasăm mai puțin fașă de anul 2023. Au bulversat practic pe toți cei care sunt în zona privată. Poți să fii și tu o țară care câștigă foarte mulți bani, trebuie să ai grijă de toți. În cazul de față agricultorii, transportatorii sunt privați, dacă tu doar îi cocoșezi de fiecare dată  și mai pui cinci controale, șase reguli, la un moment dat, chestia asta explodează. cel mai rău e că de fapt nu știi ce vro. Eu am încercat să citesc din revendicările lor, m-am pus așa cumva și am zis că dacă aș fi în locul lui Ciolacu cum aș rezolva? Îmi e clar un singur lucru că sunt foarte nemulțumiți, e o nemulțumire reală și care duce la foarte multe categorii sociale”, a mai spus Victor Ponta.

Citește și Victor Ponta nu se întoarce în PSD! Corina Crețu: „Pro România candidează singur la alegerile europarlamentare cu Ponta cap de listă”

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!