EXCLUSIV Victor Ponta glumeşte pe seama armatei ruse: „La cum s-a comportat în Ucraina, noi îi batem cu poliţia locală”

Victor Ponta a vorbit duminică seara, la România TV, despre conflictul din Ucraina, punând accent pe încercările de atragere a Moldovei în acest conflict.

08 mai 2022, 21:47
EXCLUSIV Victor Ponta glumeşte pe seama armatei ruse: „La cum s-a comportat în Ucraina, noi îi batem cu poliţia locală”

Victor Ponta s-a referit la posibilitatea extinderii războiului din Ucraina către Republica Moldova, dată fiind evoluţia ostilităţilor în ultimele săptămâni.

Şi Rusia şi Ucraina vor să atragă Republica Moldova în povestea asta a războiului. Vedeţi, toate ştirile le primim de la ucraineni, ceva de genul: „Săriţi! Hai, să mai băgăm şi pe alţii în treaba asta!”, de partea lor de principiu. Ruşii, vede toată lumea, vor să ia partea de sud a Ucrainei, dar nu-s în stare. Din punct de vedere militar nu-s în stare, s-au făcut de râs. Şi-au distrus şi armata şi economia”, a spus Victor Ponta, la România TV.

Am văzut un sondaj IMAS, făcut în Republica Moldova, că 40% dintre cetăţenii de acolo cred că Ucraina şi Alianţa Nord-Atlantică sunt vinovate de războiul din Ucraina şi 40% cred că Putin e de vină. Deci Republica Moldova n-afre nevoie să fie atrasă într-un asemenea conflict. Se pare că va fi un conflict care va dura mult mai mult decât ne gândeam„, a mai spus Ponta.

Citeşte şi EXCLUSIV Victor Ponta dezvăluie planul secret de unire a României cu Moldova: „Mai mult de jumatate dintre cetăţenii moldoveni au paşaport românesc”

Rusia nu poate să reziste economic la toate sancţiunile care i-au fost impuse. S-a făcut de râs şi cu armata. Am văzut şi o glumă uşor forţată, dar pe care o repet aici: La cum s-a comportat în Ucraina, noi îi batem cu poliţia locală„, a mai afirmat fostul premier.