EXCLUSIV| Victor Ponta intervine în scandalul Roșia Montană! Fostul premier demască manevrele împotriva intereselor României

Fostul Premier al României, Victor Ponta, a intervenit duminică seară, în exclusivitate, la România TV, în scandalul Roșia Montană și a demascat manevrele pe care politicienii #rezist le-au făcut împotriva intereselor țării noastre.

10 mart. 2024, 21:46
EXCLUSIV| Victor Ponta intervine în scandalul Roșia Montană! Fostul premier demască manevrele împotriva intereselor României
EXCLUSIV| Victor Ponta intervine în scandalul Roșia Montană!

Victor Ponta intervine în scandalul Roșia Montană! Victor Ponta s-a declarat încântat că România nu a pierdut procesul intentat de firma canadiană Gabriel Resources prin care cerea despăgubiri în valoare de 6,7  6,7 mld. dolari.

Citește și EXCLUSIV Victor Ponta, despre cazul Roşia Montană: „Referendumul propus de domnul Ciolacu e o idee frumoasă, dar nu ar avea efect, atâta timp cât Cioloş a făcut situl patrimoniu UNESCO”

Victor Ponta intervine în scandalul Roșia Montană!

Fostul premier a dezvăluit că România era pe punctul de a pierde acest proces tocmai din cauza monturilor useriste realizate de Dacian Cioloș și gașca lui Cătălin Drulă.

”Procesul era foarte probabil să îl pierdem din cazua acțiunilor lui Dacian Cioloș și a USR. Slavă Domnului că nu le-a iesit această chestie, chestia cu UNESCO. Că le-a zis Coldea că le-a zis altcineva, cert e că era împotriva Romaniei, acum, însă, eu recunosc că nu sunt până la capăt fericit pentru că România poate să își exploateze resursele, poate să obțină bani din redevențe, taxe și impozite, nu doar să ne împrumutăm. Asta e marea problemă pe Roșia Montană.

Am văzut atacurile astea pe Ciolacu, că a zis Ciolacu, că s-a speculat la bursă. Păi scandalul l-a făcut Cioloș și cu ai lui. Ciolacu a spus pur și simplu că speră să nu pierdem și dacă pierdem să vedem cum să nu dăm banii. Orice om normal la cap asta ar fi spus, dar văd că sunt trubați că nu am pierdut procesul și de ce nu dăm bani și de ce nu pot să dea vina pe PSD, pe Ponta, pe Ciolacu, ceea ce arată că nu prea s-au schimbat multe în ultimii ani”, a declarat Victor Ponta, în exclusivitate, la România TV.

Victor Ponta a vorbit și despre zvonurile apărute în spațiul public cu privire la acțiunile pe care preșdintele USR, Cătălin Drulă, le-ar avea la Swiss Capital, dar și la Gabriel Resources, compania canadiană care a dat România în judecată pentru că nu a fost lăsată să exploateze aurul aflat în Munţii Apuseni pe baza unei tehnologii care folosea cianură.

”De obicei în România hoțul strigă hoții. Nu știu dacă are sau nu acțiuni domnul Drulă sau Cioloș, dar ei au strigat cel mai tare și bănuiesc că de aici vine supărarea lor că nu am pierdut procesul. În rest, lucrurile la bursă în America și canada sunt foarte transparente, dacă civena a speculat, sigur, o să aflăm. Dar eu cred că lor le pare rău că nu am pierdut procesul. Ei ar fi vrut să piardă România procesul și să iasă și să urle și să dea vina pe PSD”, a mai spus fostul premier.

Citește și EXCLUSIV Victor Ponta, despre pregătirea românilor pentru război: „Avem trupe americane în România, suntem în NATO, nu ne atacă nimeni”