EXCLUSIV Victor Ponta, nemulțumit de momentul ales pentru protestul fermierilor: ”Când e PNL la guvernare, nu protestează nimeni”

Fostul premier al României, Victor Ponta, a vorbit duminică, în exclusivitate, la România TV, despre protestele fermierilor, și deși se declară solidar cu aceștia, a criticat momentul ales pentru a ieși în stradă.

15 ian. 2024, 10:26
EXCLUSIV Victor Ponta, nemulțumit de momentul ales pentru protestul fermierilor: ”Când e PNL la guvernare, nu protestează nimeni”

Fostul premier al României Victor Ponta spune că revendicările protestatarilor sunt juste și că prețurile RCA au sărit în aer de ani de zile. Ponta acuză că nimeni nu a luat măsuri să schimbe sistemul RCA, ci s-au dat numai măsuri populiste de garantare a polițelor neacoperite după falimentul unor companii.

„E o situație care s-a acumulat în timp. Noi tot spuneam că nu merge bine, că ne împrumutăm prea des. Noi tot spuneam când e PNL la guvernare cu premier nu protestează nimeni. Când vine PSD la guvernare să vedeți proteste. Sigur, acum e PSD, e Ciolacu, e an electoral. În ultimii ani nimeni nu a avut timpul să vadă care e situația. Eu acum m-am pus să citesc din revendicările lor. Să fiu Ciolacu, să văd cum aș rezolva. Ei au o nemulțumire reală, nu poti numai să le impui noi și noi taxe”, a spus Ponta la România TV.

Citește și: Premierul Ciolacu a convocat mai mulți miniștri la Guvern după ce negocierile cu transportatorii și fermierii au eșuat

Fostul premier al României a afirmat că măsurile luate de Ministerul de Finanțe sunt din punctul său de vedere foarte proaste.

”Măsurile luate de Ministerul de Finanțe anul trecut, niște măsuri proaste, din punctul meu de vedere, care vor avea repercusiuni la bugetul de stat în sensul în care o să încasăm mai puțin fașă de anul 2023. Au bulversat practic pe toți cei care sunt în zona privată. Poți să fii și tu o țară care câștigă foarte mulți bani, trebuie să ai grijă de toți. În cazul de față agricultorii, transportatorii sunt privați, dacă tu doar îi cocoșezi de fiecare dată  și mai pui cinci controale, șase reguli, la un moment dat, chestia asta explodează. cel mai rău e că de fapt nu știi ce vro. Eu am încercat să citesc din revendicările lor, m-am pus așa cumva și am zis că dacă aș fi în locul lui Ciolacu cum aș rezolva? Îmi e clar un singur lucru că sunt foarte nemulțumiți, e o nemulțumire reală și care duce la foarte multe categorii sociale”, a mai spus Victor Ponta.

Citește și: EXCLUSIV| Victor Ponta revine în forță pe scena politică din România! ”Oamenii au nevoie să fie reprezentați de niște politicieni mai educați și mai serioși”