Marcel Ciolacu, despre soarta pensiilor speciale. Primul lucru pe care îl va face când va ajunge premier: „S-a terminat, nu se poate. Ăsta e rolul PSD” | EXCLUSIV

Marcel Ciolacu a vorbit în exclusivitate pentru România Tv despre soarta pensiilor speciale, în momentul în care va ajunge să ocupe scaunul de premier al României.

10 mai 2023, 21:57
Marcel Ciolacu, despre soarta pensiilor speciale. Primul lucru pe care îl va face când va ajunge premier: „S-a terminat, nu se poate. Ăsta e rolul PSD” | EXCLUSIV

Rotativa guvernamentală se va face până în data de 1 iunie 2023, iar în acest context președintele PSD, Marcel Ciolacu, pune în discuție problema pensiilor speciale. În exclusivitate pentru România Tv, șeful PSD i-a explicat lui Victor Ciutacu, moderatorul emisiunii „Punctul culminant”, cum plănuiește să rezolve această problemă, care a adus atât de multă dezbinare la nivelul societății și al partidelor.

Citește și: Marcel Ciolacu, despre schema noului Guvern: „Vrem performanță la Transporturi. Sorin Grindeanu e un ministru care a performat și e vizibil. Mi-aș dori să rămână în continuare”

Marcel Ciolacu a dezvăluit că a avut o discuție cu Marius Budăi, ministrul Muncii, în care au analizat și au dezbătut anumite amendamente asupra legii. Liderul social-democraților a mai explicat că legea ar putea trece prin Parlament chiar înainte ca el să ocupe funcția de prim-ministru al României.

Mai mult, Ciolacu e explicat ca va exista un plafon de la care s-ar putea aplica o impozitare suplimentară. Marcel Ciolacu mai subliniat că rolul PSD este acela de a găsi un echilibru și o variantă care se fie echitabilă pentru toată lumea.

„Am avut o discuție cu domnul Budăi, ne-am uitat pe legea cu pensiile speciale, am analizat anumite amendamente. Mi-aș dori ca legea să treacă prin Parlament. Vom merge cu legea cu pensiile speciale pe asumarea răspunderii. Nu voi accepta ca românii să piardă niciun euro din cauza pensiilor speciale. E posibil să o trecem prin Parlament până să devin premier. S-a creat un fenomen de ură și nedreptate și cu analize incorecte din cauza acestei legi. Lumea a început să înțeleagă complexitatea acestei decizii. Sunt oameni care au ieșit la pensie din armată forțați. Noi trebuie să ținem cont de acei oameni, ăsta e rolul PSD.”, a subliniat șeful Camerei Deputaților.

Marcel Ciolacu: „Nu putem înlocui o nedreptate cu altă nedreptate.”

„Nu pot veni să dau cu toporul. Vom veni și vom explica fiecare decizie și amendament de ce l-am făcut. Nu putem înlocui o nedreptate cu altă nedreptate. Nu poți nici să accepți să ieși la pensie la 45 de ani și să cumulezi trei pensii speciale. S-a terminat, nu se poate. te agăți de faptul că nu poți veni retroactiv și constituțșional, atunci vin și te impozitez. Lăsăm lucrurile să intre într-o matcă normală. Peste un anumit plafon. Nimeni nu vorbește de partea de contribuții. E dreptul fiecăruia. Nu pot să cumulez toate pensiile într-una singură. De aia e societatea atât de revoltată. Nu pot pleca la drum cu această problemă nerezolvată.”, a declarat Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Citește și: Marcel Ciolacu, despre bătăile de la Parlament: „E o mare manipulare. Se copiază comportamentul USR. Ce a făcut George Simion e un abuz”