Exemple de mic dejunuri bogate în proteine pentru cei care nu mănâncă ouă

Un mic dejun bogat în proteine nu doar că ţine poftele departe, prevenind îngrăşarea, dar şi oferă organismului suficientă energie pentru că tu să te simţi puternic!

RomaniaTV.net
05 feb. 2016, 09:06
Exemple de mic dejunuri bogate în proteine pentru cei care nu mănâncă ouă

Ouale la micul dejun sunt o varianta exceptional de buna pentru cei care vor sa ofere proteine satioase organismului inca de la prima ora. Insa ce te faci daca nu iti plac ouale? Poate esti alergic. Sau poate, pur si simplu, nu vrei sa mananci zilnic oua! In continuare, va prezentam exemple de mic dejunuri proteice care pot inlocui cu succes ouale la prima ora!

Citeşte şi  Şase idei de mic dejun care stimulează imunitatea şi întăresc corpul în sezonul răcelilor

Quinoa

Un bol cu aproximativ 250 de grame de quinoa gatita contine 8 grame de proteine (ouale au doar 6 grame), dar si 5 grame de fibre. Cum o gatesti? Simplu! Pune la fiert o ceasca de quinoa cu 2-5 cesti de apa. Chiar poti praji quinoa intr-o lingura de ulei de masline inainte, intr-o tigaie antiaderenta si abia apoi sa o fierti.

Poti sa adaugi piper, sare, usturoi, dar si rozmarin pentru imbunatatirea gustului, dar si seminte de migdale, fructe uscate, ricotta si scortisoara! Oricum ar fi, quinoa este o cereala ce poate fi gatita in mai multe feluri, fiind puternic nutritiva!

Continuarea pe Lyla.ro