EXEMPLU pentru cei care l-au ales: Preşedintele Egiptului merge cu BICICLETA

Publicat: Vineri, 13 Iunie 2014 22:57 // Actualizat: Vineri, 13 Iunie 2014 22:57 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi a condus vineri sute de studenţi într-un maraton ciclistic menit să-i impulsioneze pe egipteni să îşi reducă consumul de combustibil pentru a ajuta economia suferindă a ţării, relatează agenţia DPA, citată de Agerpres.

Preşedintele egiptean pledează pentru economisirea combustibilului şi iese la plimbare pe bicicletă. Îmbrăcat sport şi purtând mânuşi speciale, al-Sissi nu a fost însă singurul înalt responsabil al ţării care a luat parte la această iniţiativă. Lui i s-au alăturat premierul Ibrahim Mehleb, precum şi miniştrii apărării, de interne şi cel însărcinat cu tineretul şi sportul.

'Dacă conduci o maşină o să plăteşti în jur de 4 lire egiptene (0,55 dolari) pentru fiecare 20 sau 25 de kilometri, iar Egiptul plăteşte câte 8 lire', a explicat al-Sissi într-o alocuţiune înainte de maratonul care a început la ora locală 05:30. 'Deci, dacă aş putea merge sau folosi o altă metodă de deplasare (ca bicicleta), atunci într-o zi aş putea da Egiptului 16 lire într-o zi. Imaginaţi-vă dacă 3.000 de persoane ar decide să facă aceasta', a adăugat el, avertizând că 'nu vom reuşi să ne construim ţara în alt fel'.


Citeşte şi Ce trebuie să ştii când alegi o bicicletă pentru copilul tău

În bugetul pe perioada 2011-2012, energia a reprezentat 72% din totalul de subvenţii alocate de stat. Pe de altă parte, apariţia fostului şef al armatei de vineri a fost o surpriză pentru egipteni, care nu l-au mai văzut până acum pe liderul ţării apărând în public într-o manieră atât de informală.

Potrivit Reuters, pe lângă un posibil indiciu referitor la un nou stil de conducere în Egipt, prezenţa lui al-Sissi mergând pe bicicletă ar putea fi interpretată şi ca un semn al îmbunătăţirii situaţiei de securitate din ţară

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
13 iun 23:10
...menit să-i impulsioneze pe egipteni să îşi reducă consumul de combustibil pentru a ajuta economia suferindă …read more...
1
EUR
4.8351
RON
04 Aug
noapte 16 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H