EXEMPLU pentru cei care l-au ales: Preşedintele Egiptului merge cu BICICLETA

Preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi a condus vineri sute de studenţi într-un maraton ciclistic menit să-i impulsioneze pe egipteni să îşi reducă consumul de combustibil pentru a ajuta economia suferindă a ţării, relatează agenţia DPA, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
13 iun. 2014, 19:57
EXEMPLU pentru cei care l-au ales: Preşedintele Egiptului merge cu BICICLETA

Preşedintele egiptean pledează pentru economisirea combustibilului şi iese la plimbare pe bicicletă. Îmbrăcat sport şi purtând mânuşi speciale, al-Sissi nu a fost însă singurul înalt responsabil al ţării care a luat parte la această iniţiativă. Lui i s-au alăturat premierul Ibrahim Mehleb, precum şi miniştrii apărării, de interne şi cel însărcinat cu tineretul şi sportul.

‘Dacă conduci o maşină o să plăteşti în jur de 4 lire egiptene (0,55 dolari) pentru fiecare 20 sau 25 de kilometri, iar Egiptul plăteşte câte 8 lire’, a explicat al-Sissi într-o alocuţiune înainte de maratonul care a început la ora locală 05:30. ‘Deci, dacă aş putea merge sau folosi o altă metodă de deplasare (ca bicicleta), atunci într-o zi aş putea da Egiptului 16 lire într-o zi. Imaginaţi-vă dacă 3.000 de persoane ar decide să facă aceasta’, a adăugat el, avertizând că ‘nu vom reuşi să ne construim ţara în alt fel’.

Citeşte şi Ce trebuie să ştii când alegi o bicicletă pentru copilul tău

În bugetul pe perioada 2011-2012, energia a reprezentat 72% din totalul de subvenţii alocate de stat. Pe de altă parte, apariţia fostului şef al armatei de vineri a fost o surpriză pentru egipteni, care nu l-au mai văzut până acum pe liderul ţării apărând în public într-o manieră atât de informală.

Potrivit Reuters, pe lângă un posibil indiciu referitor la un nou stil de conducere în Egipt, prezenţa lui al-Sissi mergând pe bicicletă ar putea fi interpretată şi ca un semn al îmbunătăţirii situaţiei de securitate din ţară