EximBank finanţează dezvoltarea producţiei Vernicolor

EximBank susține planurile de dezvoltare ale companiei Vernicolor din Oradea - specializată în vopsirea componentelor din material plastic pentru industria auto, prin acordarea unui credit de investiții de peste 14 milioane de lei, necesar pentru achiziția unei noi linii tehnologice.

RomaniaTV.net
18 nov. 2013, 13:39
EximBank finanţează dezvoltarea producţiei Vernicolor

Vernicolor – parte a grupului francez cu același nume – a demarat un proiect investiţional pentru dezvoltarea capacităţii de producţie care constă în achiziţionarea unui utilaj pentru activitatea de cromare decorativă, respectiv o linie tehnologică de galvanizare. Aceasta va permite societăţii să realizeze repere cromate care sunt din ce în ce mai solicitate în domeniul auto.

”Într-o perioadă în care există încă rezerve în a finanţa proiectele de extindere ale firmelor -după ce multe planuri nu au mai fost finalizate din cauza crizei, EximBank continuă să aibă o orientare pro business și să ofere suport pentru astfel de proiecte care aduc plus valoare.  Estimările arată că industria componentelor auto – care are una dintre cele mai importante contribuţii la exporturile României – va continua să atragă investiții consistente în anii următorii, și iată că EximBank se poate poziționa ca un partener viabil pentru dezvoltarea acestui sector”, a declarat Traian Halalai, președintele EximBank.

Investiția pe care Vernicolor o va derula la Oradea presupune introducerea unei noi tehnologii de cromare decorativă – un procedeu de cromare prin depunere electrolitică de ultimă generaţie, ce protejează împotriva coroziunii şi dă un aspect lucios pieselor tratate – fiind utilizată atât în industria auto, cât şi în industria componentelor electronice.

”Din 2006, de la înfiinţare, compania a fost şi este într-un proces continuu de dezvoltare, având proiecte anuale în acest sens. În ultimii trei ani au fost achiziţionate trei noi linii de vopsire şi un robot automatizat pentru una din linii. Pentru 2013-2014 ne-am planificat să implementăm acest nou proiect de investiţii – achiziţia unei linii de cromare – și ne bucurăm că, având susținerea EximBank, vom putea derula această investiție. Această investiție ne va permite să consolidam leadership-ul pe care îl avem în tehnologia de decorare a pieselor din plastic și să ne dezvoltăm pe piața constructorilor auto germani (BMW, Mercedes) – piață strategică pentru Vernicolor”, a declarat Francois Tailbot, administratorul Vernicolor România.