EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2020 Timişoara. Nicolae Robu îşi recunoaşte înfrângerea. „Nu ştiu de ce am pierdut şi nici nu mă frământă”

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, își recunoaște înfrângerea și susține că a pierdut alegerile la Primăria Timișioara. Robu susține că diferența este foarte mare, chiar dacă s-au numărat doar 15% din voturi.

RomaniaTV.net
27 sept. 2020, 19:09
EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2020 Timişoara. Nicolae Robu îşi recunoaşte înfrângerea. „Nu ştiu de ce am pierdut şi nici nu mă frământă”

Liberalul Nicolae Robu și-a recunoscut, în urmă cu câteva clipe, înfrângerea în fața lui Dominic Fritz pentru funcția de primar.

„S-au numărat 15% din voturi, dar e deja relavant. Am pierdut. Diferenţa este mare. Surprinzător de mare, ceea ce înseamnă că aşteptările timişorenilor sunt altele.”, a spus Nicolae Robu.

 

„Am pierdut, este voința timișorenilor, diferența este mare. Comparând numărul de voturi, diferența este surprinzător de mare, nu o pot spune în procente. Am considerat că va fi un scor strâns și am fost optimis până în ultimul moment dar diferența este mare ceea ce înseamnă că așteptările timișorenilor sunt altele. Dezvoltarea în forță nu a dat satisfacție. Vă spun sincer că dacă ar fi fost să aleg dacă aș pierde la o diferență mică sau una mare, aș fi ales să pierd la o diferență mare. Nu am nicio suferință. Înseamnă că nu mă pliez pe ceea ce vor timișorenii pentru următorii patru ani. Asta e viața, fără regrete! Recunosc, nu pot fi ipocrit, mi-ar fi plăcut ca obiectivele pentru care am luptat atât – noul stadion, Sala Polivalentă, Pasajul Solventul – să fie asociate cu al treilea mandat al meu. N-a fost să fie. Eu sunt fericit cu ceea ce am realizat până la vârsta mea – atât în cariera mea academică, cât și în cea de primar”,  a mai spus Robu.

„Fiecare om greşeşte”

Nicolae Robu a mărturisit că e conştient de greşelile pe care le-a făcut, dar că nu din acest motiv a pierdut şansa unui nou mandat.

„Fiecare om greşeşte, niciodată nu am pretins că nu greşesc, dar nu cred că din cauza lor am pierdut. Sunt conştient de greşelile pe care le-am făcut, dar ce ştiu clar acum este că nu din cauza greşelilor am pierdut. Vizavi de activitatea mea de primar, nu am nimic să îmi reproşez. Mi-ar fi plăcut să vă spun din postura de învingător. Nu vi-l spun acum, pentru că nu îmi place să mă victimizez. După ce se aşează lucrurile, o să va spun despre gustul amar. Deocamdată nu vă spun. Sunt un luptător şi sunt foarte împăcat. Chiar sunt foarte împăcat”, a declarat Robu.

Întrebat dacă doreşte să-i transmită ceva contracandidatului său, Dominic Fritz, cel care a câştigat alegerile, Robu a spus că nu are niciun mesaj pentru el.

”Nu am niciun mesaj pentru contracandidat. Suntem în lumi paralele şi vom rămâne în lumi paralele pentru totdeauna. Viaţă va demonstra pentru fiecare. Nu am niciun mesaj să-i adresez. Le mulţumesc timişorenilor care mi-au dat votul. Sunt foarte surprins, pentru că astăzi, după masă, erau oameni în piaţa din faţă Şcolii Generale 30, foarte multă lume. Au venit toţi la mine. Acolo dacă făcea cineva o numărătoare rezulta că luăm cine ştie ce procente uriaşe. Acei oameni chiar m-au votat. Eu am simţit, mai ales în ultima vreme, că exită un segment neintegrat pe piaţă, pe care nu îl simţi. Lecţia este că trebuie să fiu mai preocupat de viaţa mea decât am fost până acum”, a mai declarat Robu.