Exit-poll alegeri parlamentare 2020. Marius Pieleanu: ”Astăzi se naşte un nou partid”

Primele dezvăluiri despre sondajul realizat de CURS-Avangarde pentru alegerile parlamentare 2020 au făcut făcute publice de Marius Pieleanu. Directorul institutului de cercetare Avangarde a declarat că românii vor avea parte de o mare supriză, însă deocamdată s-a ferit să vorbească despre procente.

06 dec. 2020, 15:47
Exit-poll alegeri parlamentare 2020. Marius Pieleanu: ”Astăzi se naşte un nou partid”

Exit-poll alegeri parlamentare 2020. Marius Pieleanu a precizat că o nouă formațiune politică va produce surpriza, duminică, la alegerile pentru noul Legislativ.

„Astăzi se naşte un nou partid. Nu avem siguranţa că el va fi reprezentat în Parlament, dar este un partid conservator creştin şi care adună dacă vreţi rezidual oameni care sunt nemulţumiţi de actuala elită politică”, a explicat Pieleanu, la Antena3.

Totul despre alegeri parlamentare 2020, pe romaniatv.net.

Exit-poll alegeri parlamentare 2020. „Avem o slabă participare a zonei rurale”

„Ceea ce ştim cu siguranţă este că din punct de vedere al comportamentului electoral, paradigma zilei nu s-a schimbat faţă de alegerile de acum două luni. Au participat ca structură demografică aceleaşi persoane.

Peste 60% din electoratul care a venit la vot este alcătuit din persoane active. Avem o slabă participare a zonei rurale. Avem o mai slabă participare a femeilor în raport cu bărbaţii şi avem o consistenţă a participanţilor cu studii superioare. Este surprinzător că în prima parte a zilei, persoanele cu studii superioare au venit la vot”, a mai explicat Pieleanu, la Antena3.

Sociologul a mai precizat că în prima parte a zilei un partid avea un avans considerabil, însă în prezent două formațiuni politice sunt umăr la umăr.

Rezultate alegeri parlamentare 2020 AICI

Citește și: Exit-poll- uri ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Cifrele răstoarnă toate sondajele

ALEGERI PARLAMENTARE 2020 – Patru institute şi societăţi au fost acreditate de Biroul Electoral Central să efectueze sondaje de opinie la ieşirea de la urne duminică, la alegerile parlamentare, conform Agerpres.

Astfel, vor face exit-poll-uri la nivel naţional Grupul de Studii Socio-Comportamentale AVANGARDE, precum şi Centrul de Sociologie Urbană şi Regională – CURS.
Au mai fost acreditate pentru efectuarea de sondaje de opinie la nivel naţional şi societăţile SC Megatronic World Productions SRL şi Ana Events & PR SRL.