EXIT POLL ALEGERI PREZIDENTIALE 2014, turul II: Când se vor afla REZULTATE ALEGERI 2014

EXIT POLL ALEGERI PREZIDENTIALE 2014, turul II: Exit Poll alegeri 16 noiembrie 2014. Rezultate EXIT POLL turul II alegeri prezidentiale.  RomaniaTV.net va prezenta în ziua alegerilor REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014, potrivit EXIT POLL CSCI.

RomaniaTV.net
13 nov. 2014, 10:29
EXIT POLL ALEGERI PREZIDENTIALE 2014, turul II: Când se vor afla REZULTATE ALEGERI 2014

EXIT POLL ALEGERI PREZIDENTIALE 2014, turul II. Rezultate EXIT POLL turul II alegeri prezidentiale. Victor Ponta şi Klaus Iohannis se vor confrunta în turul final al alegerilor prezidenţiale ce va avea loc la data de 16 noiembrie 2014. Victor Ponta şi Klaus Iohannis au obţinut cele mai multe voturi în primul tur al alegerilor prezidenţiale. Candidatul Alianței PSD-UNPR-PC la funcția supremă în stat, Victor Ponta, este primul clasat cu 40,44% , iar Klaus Iohannis, candidatul ACL se află pe a doua poziţie cu 30,37%. RomaniaTV.net vă va prezenta care sunt rezultatele exit poll-urilor în turul doi, imediat ce acestea vor fi date publicităţii.

EXIT POLL ALEGERI PREZIDENTIALE 2014, turul II. Rezultate EXIT POLL turul II alegeri prezidentiale.  REZULTATE exit poll-uri turul I:

SOCIOPOL: Ponta – 40%, Iohannis – 31%, Tăriceanu – 6%

IRES: Ponta – 41,50% , Iohannis – 31,2%, Tăriceanu – 5,3%, Udrea – 5,1%, Macovei – 4,5%

CSCI: Ponta – 40% , Iohannis – 31%, Tăriceanu – 6%, Macovei – 5%, Udrea – 5%

CSOP: Ponta – 38%, Iohannis – 32%, Macovei – 6%, Tăriceanu – 6%, Udrea – 6%

Exit Poll alegeri 16 noiembrie 2014. Rezultate EXIT POLL turul II alegeri prezidentiale.  SONDAJ PREZIDENTIALE TURUL II Potrivit unui sondaj realizat de SOCIOPOL înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale, 48,7% dintre români l-ar vota pe Victor Ponta în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, în timp ce 40% ar opta pentru Klaus Iohannis.

Rezultate sondaj prezidentiale turul II Sociopol: 1. Cu cine veţi vota în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale? Victor Ponta – 48,7% – Klaus Iohannis – 40%

2. Cine credeţi că va câştiga turul al doilea al alegerilor prezidenţiale? Victor Ponta – 58,2% – Klaus Iohannis – 29,8

EXIT POLL ALEGERI PREZIDENTIALE 2014, Exit Poll alegeri 16 noiembrie 2014. Rezultate EXIT POLL turul II alegeri prezidentiale.

EXIT POLL ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Societatea Română de Televiziune (SRTv) a cumpărat servicii de sondare a opiniei publice de tip exit-poll pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, care vor fi furnizate de institutele CURS şi Avangarde.

EXIT POLL ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Valoarea totală finală a contractului încheiat de SRTv şi Centrul de Sociologie Urbană şi Regională CURS este de 260.000 de lei, fără TVA, potrivit unui anunţ publicat luni pe site-ul e-licitatie.ro.

Contractul a fost încheiat prin negociere fără anunţ de participare. TVR îşi justifică alegerea acestei proceduri prin „situaţia de urgenţă extremă survenită în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute de autoritatea contractantă”.

CURS a participat la această procedură în asociere cu Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde SRL şi este liderul asocierii. 

TVR a primit în cadrul acestei proceduri o singură ofertă, fiind admisibilă tot o singură ofertă.

Contractul a fost atribuit pe 31 octombrie.

EXIT POLL ALEGERI PREZIDENTIALE 2014: Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat în ședința de vineri o decizie de acreditare a Centrului de Sociologie Urbană și Regională Curs și a Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde pentru realizarea unor sondaje de opinie la ieșirea de la urne la alegerile prezidențiale.

Operatorii de sondaj ai celor două instituții vor avea acces, în baza acreditării, în zona de protecție de 500 de metri a secțiilor de votare, fără a avea acces în interiorul secțiilor de votare, se arată într-o decizie a BEC publicată pe site-ul instituției.

De asemenea, operatorii Curs și Avangarde au obligația de a nu tulbura liniștea și ordinea publică și de a nu interveni în niciun mod în organizarea și desfășurarea alegerilor, arată sursa citată.

EXIT POLL ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Biroul Electoral Central a adoptat sâmbătă o decizie de acreditare a Biroului de Cercetări Sociale (BCS) și a Centrului pentru Studierea Opiniei și Pieței (CSOP) pentru realizarea unor sondaje de opinie la ieșirea de la urne la alegerile prezidențiale.

Conform Agerpres, operatorii de sondaj ai celor două entităţi vor putea să-şi desfăşoare activitate, în baza acreditării, în zona de protecție de 500 de metri a secțiilor de votare, fără a le fi permis accesul în interiorul secțiilor de votare.

EXIT POLL ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. BCS este o fundaţie fondată de sociologul Bruno Ştefan, lector universitar la Universitatea Politehnică Bucureşti. BCS a realizat în vara acestui an un sondaj care îl dădea pe Klaus Iohannis câştigător în turul II al alegerilor prezidenţiale, însă diferenţa până la scorul lui Victor Ponta era mai mică decât marja de eroare.

BCS a fost acreditat şi la alegerile europarlamentare din primăvara acestui an.

EXIT POLL ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. CSOP este o firmă la care figurează ca acţionari două companii: BBSS, înregistrată în Bulgaria(procentaj majoritar) şi TNS, înregistrată în Olanda. Conform site-ului “România curată”, CSOP avea în 2013 cea mai mare cotă, 31%, pe piaţa sondajelor, cu o cifră de afaceri de 6,6 milioane de lei anul trecut.

Trebuie precizat că acreditarea unui institut de sondare de către BEC nu înseamnă excluderea altor insitute din procesul realizării de exit poll-uri. Orice companie poate face astfel de sondaje, cu deosebirea că în zona de protecţie menţionată de BEC – 500 de metri în jurul secţiilor de vot – pot acţiona doar operatorii entităţilor acreditate.

 

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014 – TURUL II. Potrivit ultimului sondaj CURS – Avangarde, Victor Ponta, candidatul susţinut de PSD – UNPR -PC, ar obţine 54% din voturi, în timp ce Klaus Iohannis, candidatul ACL, ar obţine 46%. 

Potrivit cercetării sociologice, peste 46% dintre cei intervievaţi se declară foarte interesaţi de cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, 37% sunt interesaţi, 11% puţin interesaţi iar 6% susţin că nu sunt deloc interesaţi de scrutinul de duminică.

De asemenea, 57% dintre cei chestionaţi susţin că sigur vor vota pe 16 noiembrie, 20% declară că probabil vor vota, 16% nu s-au hotărât dacă votează sau nu, 3% spun că cel mai probabil nu îşi vor exercita dreptul la vot, în vreme ce 4% afirmă că nu vor vota cu siguranţă.

Sondajul CURS – Avangarde a fost realizat la comanda TVR  în intervalul 7-9 noiembrie, pe un eşantion de 2.000 de respondenţi cu vârsta peste 18 ani. Marja de eroare este de plus, minus 2,2 %.

Citeşte şi: ALEGERI PREZIDENŢIALE TURUL II. Sondaj CSCI: Victor Ponta – 55%, Klaus Iohannis – 45%

Reamintim că si CSCI si Sociopol au dat cifre similare zilele trecute, pe masuratori privind turul al doilea. În prezent, victoria lui Victor Ponta de duminica pare tot mai certa, distanta fata de locul doi fiind mult prea mare pentru a mai putea fi recuperată.

Citeşte şi: ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014, sondaj SOCIOPOL: Ponta – 55%, Iohannis – 45%, în turul al doilea