EXIT POLL ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019. Răsturnare de situaţie, cine se califică în finala cu Klaus Iohannis

Publicat: Marţi, 22 Octombrie 2019 17:24 // Actualizat: Marţi, 22 Octombrie 2019 17:24 // Sursa: romaniatv.net

EXIT POLL ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019. Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD) şi candidat la preşedinţie, Viorica Dăncilă, şi-a manifestat, marţi, convingerea că va accede în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, însă a adăugat că este foarte important şi procentul pe care îl va avea în primul tur. "Am plecat de la 22%, suntem la 27%. Nu se pune problema să nu intrăm în turul doi, dar important este cu ce scor intrăm în turul doi", a declarat preşedintele PSD.

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD) şi candidat la preşedinţie, Viorica Dăncilă, şi-a manifestat, marţi, convingerea că va accede în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, însă a adăugat că este foarte important şi procentul pe care îl va avea în primul tur.

Dăncilă a declarat, în cadrul unei întâlniri pe care avut-o în municipiul Dorohoi cu primarii din judeţul Botoşani, că alegerile prezidenţiale sunt "o repetiţie pentru alegerile locale", dar şi un criteriu de evaluare a viitorilor candidaţi la primării.

"Cred că alegerile prezidenţiale trebuie privite ca o repetiţie pentru alegerile locale. Rezultatul de la prezidenţiale va arăta gradul de încredere pe care îl generează edilul localităţii sau gradul de încredere pe care îl are preşedintele de organizaţie pentru a fi candidatul nostru în acea localitate şi cred că toate acestea sunt înţelese pe deplin de dumneavoastră.

EXIT POLL ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019. VOTAŢI favoritul la alegerile din 10 noiembrie. Cine va fi preşedintele României? 

Am plecat de la 22%, suntem la 27%. Nu se pune problema să nu intrăm în turul doi, dar important este cu ce scor intrăm în turul doi. Nu ne punem problema să nu intrăm în bătălia finală. Contează scorul cu care intrăm în bătălia finală, pentru că acest scor este scorul partidului. Nu putem să spunem că mai există o altă formaţiune politică care să susţină PSD.

Acesta este scorul partidului nostru în fiecare localitate, la nivel de judeţ şi la nivel de ţară şi este bine să avem un scor bun pentru că acest lucru creează şi acea încredere de care avem atât de mare nevoie, iar acest lucru va fi pentru noi un punct de început foarte bun. În turul doi pornim de la zero. Nu pornim de la niciun scor, nici noi, nici Iohannis. Pornim de la zero. Avem după 15 ani posibilitatea să dăm, PSD, preşedintele României şi eu cred că putem face acest lucru.

SONDAJ PNL. Cifrele de pe masa lui Klaus Iohannis. Dan Barna şi Viorica Dăncilă, umăr la umăr pentru LOCUL 2 

Atunci vom avea un preşedinte care nu va fi doar preşedintele celor care preferă culoarea galbenă, va fi un preşedinte pentru români, pentru comunităţi, pentru România şi cred că este de datoria noastră să ne implicăm", a afirmat Viorica Dăncilă.

Liderul PSD a subliniat că pierderea alegerilor prezidenţiale va presupune transmiterea unei neîncrederi în rândul electoratului social-democrat.

"Perioada următoare este o perioadă decisivă şi, aşa cum sunt obişnuită, o să fiu foarte directă. Dacă pierdem alegerile, cred că va trebui să acceptăm ceea ce se întâmplă până la alegerile următoare. Plecăm cu o mare neîncredere spre alegerile locale, iar pentru noi alegerile locale, din punct de vedere al partidului, sunt cele mai importante alegeri.

Plecăm cu o mare problemă la alegerile parlamentare, pentru că ştiţi foarte bune, dacă nu câştigăm alegerile locale, nu putem să avem mari speranţe spre alegerile parlamentare. De aceea, este foarte important modul în care ne vom implica în perioada următoare. (...) Aceste alegeri, dacă le-am pierde, ar avea implicaţii pentru anul viitor pe care nu le dorim. Perioada următoare este o perioadă care efectiv va fi cea care decide ce se va întâmpla pentru anul viitor. Eu cred că activul nostru de partid, şi mai ales primarii, sunt cei care vor decide ceea ce se va întâmpla la alegerile prezidenţiale şi la alegerile locale şi parlamentare de anul viitor", a mai adăugat candidatul PSD.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
HUFF.RO
Scrisoarea elevului Ștefan către învățătoare a devenit virală pe internet astăzi. Ce i-a cerut elevul învățătoarei a lăsat-o fără cuvinte
Scrisoarea elevului Ștefan către învățătoare a devenit...
HUFF.RO
HUFF.RO
1
EUR
4.8590
RON
22 Sep
noapte 13 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H