EXIT POLL ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019 SOCIOPOL. Mirel Palada: „Întotdeauna este loc de surprize”

EXIT POLL ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019 SOCIOPOL. Peste 18,2 milioane de români cu drept de vot sunt aşteptaţi, duminică, să-şi exprime opţiunea electorală într-una dintre cele 18.748 de secţii de votare organizate în ţară. Votarea are loc până la ora 21.00, dar secţiile unde sunt cozi pot rămâne deschise până la ora 23.59. În străinătate, procesul electoral a început în noaptea de joi spre vineri şi continuă până luni, la ora 7.00.. Peste 715.000 de români cu drept de vot au domiciliul în afara ţării, iar oână la această oră au votat 273.282 diuntre ei.

10 nov. 2019, 04:49
EXIT POLL ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019 SOCIOPOL. Mirel Palada: „Întotdeauna este loc de surprize”

EXIT POLL ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019 SOCIOPOL. Duminică, la ora 21.00, datele exit poll realizat de SOCIOPOL vor putea fi văzute și pe RomaniaTV.net.

„Provocările primului tur vor fi cele de mobilizare electorală din partea tuturor partidelor pentru că fiecare tabără, în felul ei, are anumite probleme. PNL trebuie să dovedească cumva în fața lui Klaus Iohannis, iar PSD trebuie să tragă pentru candidatul său. USR este disperat să își bage candidatul în turul 2. Toate acestea implică mobilizare. Strâns legat de această idee, o provocarea asemănătoare este cea a fidelității. Este un sondaj realizat în ziua votului care are o reprezentativitate națională. La sfârșitul zilei se va ține cont și de efectul din diaspora. Noi nu măsurăm direct în diaspora. Universul cercetării noastre este doar la persoanele cu drept de vot din România, pe care o vom măsura cu o marjă suficient de mică. În jur la 1,5% va ieși în urma cvorumului estimativ de chestionare pe care le vom aduna până la sfârșitul zilei. Prin urmare, măsurarea din țară este una în care noi avem suficientă încredere, o încredere rezonabilă, pentru a putea da ierarhia între cei doi participanți, principalii pretendenți pentru a intra în turul 2.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENTIALE 2019. Romaniatv.net vă oferă primul EXIT POLL ALEGERI PREZIDENTIALE 2019. Se anunţă surprize uriaşe 

Va trebui să ținem cont și de votul din străinătate. Acolo nu facem măsurare directă. Nimeni nu face acest lucru. Va trebui să avem niște ipoteze, o ipoteză de participare, pe care putem să o verificăm parțial în aceste zile, vineri și sâmbătă. Avem deja prime validări, iar ceea ce așteptam să se întâmple s-a întâmplat. Evident că și mâine se va întâmpla același lucru. Pe tot parcursul zilei avem participarea la vot comunicat în timp real de către BEC, aici nu este o mare problemă. Și, bineînțeles, o altă ipoteză de care trebuie să ținem cont este distribuția votului în străinătate. Distribuția plauzibilă pentru noi este că va fi un vot preponderent anti-PSD. Se va împărți între Klaus Iohannis și Dan Barna. Prin urmare, va trebui să ținem cont de un rezultat puternic anti-PSD în străinătate și să calculăm anumite scoruri, volume de vot, să le adunăm la cine iese în sondajul din țară și să facem încă o estimare pe baza acestor operațiuni. Rezultatele pe care le vom comunica țin cont și de aceste ipoteze privind votul în străinătate. Întotdeauna este loc de surprize. Eu, pe persoana fizică, nu mă aștept la mari surprize. Ce s-a întâmplat în sondajul pentru turul 1 până acum s-a concretizat. Este un vot preponderent politic, care se bazează până la urmă pe ceea ce v-am spus adineuri și anume mobilizare și fidelitate. Sondajele din ultima săptămână arată într-adevăr un scenariu interesant, dar nu suficient de strâns încât să nu știm cine va fi al doilea care intră în turul 2.” a declarat Mirel Palada, pentru DC News.