EXIT POLL PREZIDENTIALE 2019 CURS-AVANGARDE. Marius Pieleanu: „Votul din diaspora poate schimba ierarhia”

Centrul de Sociologie Urbană și Regional (CURS), în parteneriat cu Avangarde organizează și în acest an, la alegerile prezidențiale, un sondaj de tip exit-poll.

10 nov. 2019, 04:55
EXIT POLL PREZIDENTIALE 2019 CURS-AVANGARDE. Marius Pieleanu: „Votul din diaspora poate schimba ierarhia”

EXIT POLL alegeri PREZIDENTIALE 2019 CURS-AVANGARDE. Peste 18,2 milioane de români cu drept de vot sunt aşteptaţi, duminică, să-şi exprime opţiunea electorală într-una dintre cele 18.748 de secţii de votare organizate în ţară. Votarea are loc până la ora 21.00, dar secţiile unde sunt cozi pot rămâne deschise până la ora 23.59. În străinătate, procesul electoral a început în noaptea de joi spre vineri şi continuă până luni, la ora 7.00.. Peste 715.000 de români cu drept de vot au domiciliul în afara ţării, iar oână la această oră au votat 273.282 diuntre ei.

”Va fi unul dintre cele mai interesante exit-poll-uri din istoria post-decembristă. Ne așteptăm la o prezrnță mare la urne și prin urmare va fi o adevărată provocare din punct de vedere profesional pentru noi. Se va dovedi că rezultatele oferite CURS-Avangarde va oferi datele cele mai apropiate de rezultatul final oficial anunțat de BEC.”, a declarat Iosif Buble.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENTIALE 2019. Romaniatv.net vă oferă primul EXIT POLL ALEGERI PREZIDENTIALE 2019. Se anunţă surprize uriaşe 

De asemenea, sociologul Marius Pieleanu, directorul Avangarde, a prezentat detaliile tehnice din spatele realizării unui exit-poll de o asemenea magnitudine.

”Vom realiza, în colaborare CURS-Avangarde un exit-poll bazat pe un mininmde 20.000 de interviuri față în față la ieșirea de la urne, pe un eșantion de cel puțin 400 de secții. Avem în teren peste 500 de operatori, la care se adaugă staff-ul tehnic și operatorii call-center, care colectează datele. Este bine de spus, pentru corecta informare a publicului STIRIPESURSE.RO, că acest partneriat CURS-Avangarde a prezentat și la prezidențialele din 2014, turul II, cel mai apropiat rezultat de procentajul final anunțat de Biroul Electoral central.

Am dori să precizăm și un aspect tehnic. Este important de subliniat faptul că rezultatele parțiale oferite la ora 21.00, valabile pentru ora 19.00 și rezultatele finale de la ora 23.00, valabile pentru ora 21.00, nu vor cuprinde și voturile venite din diaspora. Aceste voturi pot schimba sensibil procentajele, noi sperăm însă, chiar dacă procentele vor cunoaște o posibilă diferență sensibilă, să nu fie afectată și ierarhia finală.”, a spus sociologul Marius Pieleanu, pentru STIRIPESURSE.RO.