Experienţă INCENDIARĂ. A luat foc DIN SENIN, dar a scăpat cu viaţă VIDEO

Fost soldat al armatei americane, decorat după războiul din Vietnam, Frank Baker a fost cel mai aproape de moarte chiar pe canapeaua din sufrageria casei sale. Baker se poate lăuda că este supravieţuitorul unei experienţe oribile şi inexplicabile, cunoscută drept combustie spontană.

RomaniaTV.net
04 oct. 2013, 08:54
Experienţă INCENDIARĂ. A luat foc DIN SENIN, dar a scăpat cu viaţă VIDEO

Veteran de război, Frank Baker se pregătea să plece împreună cu un prieten la o partidă de pescuit şi stătea liniştit pe canapea, când, dintr-o dată, a luat pur şi simplu foc, chiar sub ochii prietenului care îl însoţea. Terifianta experienţă a avut loc în iunie 1985 şi este povestită pe larg de Frank Baker într-un nou episod din seria Unexplained Files, difuzată de Science Channel.

„Nu îmi puteam explica ce se întâmplă. Acum ne pregăteam să plecăm la pescuit şi stăteam pe canapea, totul era perfect, Pete stătea lângă mine, când dintr-o dată am luat foc”, povesteşte, atât de simplu, Frank.

CITEŞTE ŞI: Un bebeluş ia foc SPONTAN, când transpiră. Vezi ce explicaţie au medicii FOTO

Prezenţa de spirit a prietenului său, care a stins destul de repede flăcările, i-a salvat viaţa lui Frank. „A fost cea mai mare blestemăţie pe care am văzut-o”, a mărturisit partenerul de pescuit al lui Baker, Pete.

„M-am panicat, am încercat să mă lupt cu flăcările, nu înţelegeam ce se întâmplă”, povesteşte Frank Baker, care susţine că nu se afla lângă nicio sursă de foc în momentul în care au izbucnit flăcările: „Nu fumam, nu era niciun foc aprins, nu erau lumini aprinse sau vreun cuptor cu microunde. Doar lumina soarelui intra pe o fereastră”.

Combustia spontană umană este un fenomen rarisim, doar 200 de cazuri fiind raportate până acum în istorie. Cercetătorii care studiază fenomenul consideră că este, totuşi, imposibil să te aprinzi pur şi simplu dacă nu te afli lângă o sursă de foc şi sunt de părere că apoi flăcările sunt întreţinute de ţesăturile inflamabile şi de grăsimea corporală. Totuşi Frank spune că medicii care i-au tratat arsurile i-au spus la momentul respectiv că a ars „din interior spre exterior”.