Expert de la Universitatea Johns Hopkins avertizează: „Cred că vom trăi câţiva ani buni obligaţi să purtăm mască”

Experţii în sănătate publică, virusologie şi epidemiologie consideră că obligativitatea purtării măştii de protecţie nu va fi înlăturată prea curând şi avertizează din nou asupra iminenţei unui nou val de infectări, odată cu venirea toamnei.

RomaniaTV.net
09 iul. 2020, 08:25
Expert de la Universitatea Johns Hopkins avertizează: „Cred că vom trăi câţiva ani buni obligaţi să purtăm mască”

Un studiu desfășurat sub egida prestigioasei universități Johns Hopkins de o echipă condusă de doctorul Eric Toner, senior scientist în sănătate publică, a realizat o simulare a unei pandemii ce ar fi afectat statul New York, dezvoltând diverse scenarii despre modul în care s-ar fi comportat locuitorii orașului, autorităţile şi operatorii economici în cazul acestei situații, scrie foxnews.com.

Cel mai important lucru evidenţiat în cadrul studiului menționat a fost că acoperirea feţei reprezintă un mijloc de apărare vital împotriva răspândirii noului coronavirus.

Eric Toner consideră că răspândirea COVID-19 nu va încetini în SUA sau oriunde în lume, chiar dacă statele încep să se redeschidă treptat.

„Nu va fi nicio pauză vara asta şi va fi un val mare în toamnă. Este clar că avem o creştere semnificativă a cazurilor în vară, iar situaţia vor continua. Şi va continua până când vom reaplica restricţiile”, spune cercetătorul.

Comparând noul coronavirus cu gripa sezonieră, cercetătorul crede că până când va exista un vaccin, cea mai bună apărare este păstrarea distanţei sociale şi purtarea măştilor.

„Cred că vom trăi câţiva ani buni obligaţi să purtăm mască şi să respectăm o anumită distanţare socială. Este destul de simplu. Dacă îţi acoperi faţa, atât pentru tine, cât şi pentru cei cu care interacţionezi, riscul de transmitere scade”, a mai spus Toner.

Citeşte şi: Raed Arafat: Un studiu Yale spune că 50% din infecţii sunt transmise de asimptomatici. Ce spune de relaxarea din 15 iulie