Raed Arafat: Un studiu Yale spune că 50% din infecţii sunt transmise de asimptomatici. Ce spune de relaxarea din 15 iulie

Publicat: Joi, 09 Iulie 2020 08:16 // Actualizat: Joi, 09 Iulie 2020 08:16 // Sursa: romaniatv.net

Întrebat despre o nouă etapă de relaxare, Arafat a precizat: ”Nu ai cum să vezi 555 de cazuri şi să vii să spui că o să relaxăm în plus. Aşteptăm să vedem ce se întâmplă cu aceste cazuri. Mai ales aceste activităţi considerate riscante”.

Şeful DSU, Raed Arafat, a anunţat, miercuri seară, că în ultimele 14 zile numărul de cazuri de coronavirus a crescut cu peste 30%, ceea ce ar trebui să reprezinte un semnal de alarmă pentru toată lumea. Arafat a precizat că nu va exista o nouă etapă de relaxare. ”Nu ai cum să vezi 555 de cazuri şi să vii să spui că o să relaxăm în plus”, a afirmat Arafat, przentând cele mai riscante activităţi, conform unui studiu realizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Peste 50% din îmbolnăvirile cu noul coronavirus sunt realizate de persoanele asimptomatice, spune secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, care citează un studiu al universității americane Yale.

„Ce este cert este că trendul este crescător, nu este descrescător, nici nu este stabil. Este un trend crescător, toate datele arată acest lucru. De aici, în ultimele 14 zile noi am crescut dacă nu greșesc cu vreo 30%. Deci asta este deja un semnal, adică trebuie controlată situația”, a declarat miercuri seară Raed Arafat la Digi 24.

El a vorbit și despre campaniile de dezinformare lansate de diferite persoane în spațiul public pentru renunțarea la portul măștii și a recomandat populației „să nu mai asculte toate prostiile” vehiculate de persoane care nu au nicio legătură cu domeniul.

De asemenea, s-a referit la dreptul de a dispune pentru sine în contrapartidă cu ignorarea pericolului la care sunt expuși ceilalți printr-o decizie personală greșită în cazul unei boli infecțioase.

”Haideţi să vedem ce urmează în următoarele zile. Până acum, ceea ce este cert este că trendul este crescător. Nu este descrescător, nici nu este stabil. Este un trend crescător. Toate datele arată acest lucru. În ultimele 14 zile am crescut, dacă nu greşesc, cu vreo 30 şi ceva la sută. Acesta este un semnal. Singura modalitate de a gestiona fără măsuri restrictive, pe care ştiu că nu le vrea nimeni, este ca populaţia să fie cât mai cooperantă şi să respecte regulile care au fost recomandate şi să nu mai asculte toate prostiile care se vehiculează pe reţelele de socializare”, a afirmat, miercuri seară, la Digi 24, Raed Arafat.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Read Arafat stare de alertă stare de urgenţă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
20 Sep
noapte 12 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H