Experţi ai ONU anchetează în şapte locuri din Siria în care ar fi avut loc atacuri chimice

Experţii ONU în domeniul armamentului chimic prezenţi în Siria vor ancheta în şapte locuri în care ar fi avut loc atacuri chimice, a anunţat ONU, într-un comunicat emis de la Damasc, relatează AFP, potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
27 sept. 2013, 13:26
Experţi ai ONU anchetează în şapte locuri din Siria în care ar fi avut loc atacuri chimice

Analizând acuzaţiile cu privire la folosirea armelor chimice în mai multe regiuni, formulate secretarului general al ONU atât de regim, cât şi de opoziţie, „au fost identificate şapte (locuri) ca fiind susceptibile de a face obiectul unei anchete”, anunţă comunicatul, enumerând zonele vizate.

Misiunea a început lucrările în Siria joi şi urmează să le încheie luni, 30 septembrie. În cursul lucrărilor realizate până în prezent, „experţii au primit numeroase documente şi eşantioane şi au realizat mai multe audieri”, precizează comunicatul.

Au fost identificate şapte locuri în care există suspiciuni privind comiterea de atacuri chimice – Khan al-Assal, o localitate din provincia Alep (19 martie); Sheikh Maqsoud, un cartier din Alep unde a avut loc un atac chimic pe 13 aprilie; Saraqeb, un oraş din provincia Idleb (29 aprilie); regiunea Ghouta, în apropiere de Damasc (21 august); Bahhariya, în apropiere de Damasc (22 august); Jobar, un cartier de la periferia Damascului (24 august); Ashrafia Sahnaya, în provincia Damasc (25 august).