Experţi OMS: Imunitatea dată de infectarea cu COVID poate dura până la şapte luni

Imunitatea dată de infectarea cu noul coronavirus poate ține până la şapte luni, sunt de părere experții Organizației Mondiale a Sănătății. Ei atrag atenția că este posibil ca persoane care fac forme ușoare ale bolii să nu dezvolte anticorpi sau să îi piardă mult mai repede, iar în acest caz se pot reinfecta. 

RomaniaTV.net
22 oct. 2020, 15:17
Experţi OMS: Imunitatea dată de infectarea cu COVID poate dura până la şapte luni

Doctorul Soumya Swaminathan, reprezentant al OMS, spune că ceea ce se ştie cu siguranţă este faptul că cei mai mulţi oameni care se infectează dezvoltă anticorpi, dar că cercetările au arătat că aceştia dureată până la şapte luni.

Ceea ce ştim este că majoritatea oamenilor care fac COVID dezvoltă anticorpi. Există o diferenţă la cei care sunt asimptomatici sau fac forme uşoare ale bolii. Se pare că printre ei sunt mulți care nu prezintă anticorpi detectabili. Dar aproape toți cei care fac forme medii până la severe ale bolii au anticorpi. Până acum, studiile arată că pot dura până la șapte luni, cel puţin„, spune reprezentantul OMS.

Citeste si Oamenii de ştiinţă au descoperit trei noi simptome ale infecţiei cu coronavirus

Recent, directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a spus că a lăsa noul coronavirus să circule liber în societate pentru ca populaţia să ajungă la imunitate colectivă „nu este o opţiune„. 

„Niciodată în istoria sănătăţii publice, imunitatea colectivă nu a fost utilizată ca strategie pentru a reacţiona la o epidemie şi cu atât mai puţin la o pandemie. Este problematic din punct de vedere ştiinţific şi etic. A lăsa cale liberă unui virus periculos, pe care nu îl înţelegem încă pe deplin, este pur şi simplu contrar eticii. Nu este o opţiune”, a declarat directorul OMS într-o conferinţă de presă.