Experţii epidemiologi au veşti proaste despre cum va influenţa căldura evoluţia epidemiei de coronavirus

Conform unui studiu realizat de specialişti de la Massachusetts Institute of Technology (MIT), temperaturile ridicate nu vor influenţa prea mult evoluţia virusului. Cercetărorii Qasim Bukhari şi Yusuf Jameel consideră că ”în cea mai mare parte a lumii, noul coronavirus nu îşi va diminua evoluţia în timpul verii”.

RomaniaTV.net
31 mart. 2020, 07:35
Experţii epidemiologi au veşti proaste despre cum va influenţa căldura evoluţia epidemiei de coronavirus

„În acest moment, acest virus atacă întreaga populaţie a lumii şi, din păcate, sosirea anotimpului cald nu va stopa epidemia. Astfel, distanţarea fizică, igiena, testarea şi consolidarea sistemelor de sănătate sunt singurele măsuri pe care orice naţiune le poate lua în prezent”, a spus şi Matthew Ferrari, profesor de biologie la Universitatea din Pennsylvania.

„Va fi o mică scădere a virulenţei răspândirii, dar nu putem discuta, sub nicio formă, de o suprimare a pandemiei. Virusul trăieşte bine-mersi în organismul uman la temperaturi de 36,5-37 de grade Celsius şi nu va fi influenţat de temperaturile ridicate, de vară”, susţine profesorul doctor Emanoil Ceauşu, conform Adevarul.ro. 

Citeşte şi: Johnson&Johnson anunţă că va începe testarea unui vaccin pentru COVID 19 până în septembrie