Johnson&Johnson anunţă că va începe testarea unui vaccin pentru COVID 19 până în septembrie

Gigantul farmaceutic Johnson & Johnson (J&J) intenționează să înceapă testarea pe oameni a vaccinului său experimental anti-coronavirus până în luna septembrie și să îl facă disponibil pentru utilizarea de urgență la începutul lui 2021, a anunțat compania luni.

RomaniaTV.net
31 mart. 2020, 06:13
Johnson&Johnson anunţă că va începe testarea unui vaccin pentru COVID 19 până în septembrie

&J s-a angajat de asemenea să investească peste 1 miliard de dolari, împreună cu Agenția americană Biomedicală de Cercetare și Dezvoltare Avansată (BARDA), pentru co-finanțarea cercetărilor în vederea producerii unui vaccin, extinzând o colaborare anterioară, anunţă agenţia Reuters.

Eforturi globale sunt depuse pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva acestui nou coronavirus care a ucis peste 37.000 de oameni în întreaga lume, însă experții au atenționat că ar putea dura mai mult de un an până va fi gata un vaccin.

J&J a anunțat din ianuarie că a început să lucreze la un posibil vaccin contra Covid-19, folosind aceleași tehnologii pe care le-a utilizat pentru vaccinul său experimental contra Ebola.

Citeşte şi: Persoanele confirmate cu coronavirus vor beneficia de îngrijire medicală indiferent dacă nu au asigurare medicală