Experții în aviație aruncă bomba despre accidentul în care a murit Dan Petrescu. „Avionul nu mai avea pilot!” VIDEO

Surse din aviația română au analizat imaginile cu avionul pilotat de omul de afaceri Dan Petrescu, care s-a prăbușit într-un unghi aproape vertical. Potrivit experților, una dintre cauzele care pot conduce un aparat de zbor într-un unghi atât de agresiv poate fi legată de starea de sănătate a pilotului.

06 oct. 2021, 13:11
Experții în aviație aruncă bomba despre accidentul în care a murit Dan Petrescu. „Avionul nu mai avea pilot!” VIDEO

Experții în aviație aruncă bomba despre accidentul în care a murit Dan Petrescu. Surse din aviația română au analizat pentru Gândul imaginile cu avionul pilotat de omul de afaceri, care s-a prăbușit într-un unghi aproape vertical.

Experții în aviație aruncă bomba despre accidentul în care a murit Dan Petrescu

Una dintre ipotezele care ar putea sta la baza prăbușirii avionului de mici dimensiuni, într-un unghi atât de agresiv, poate fi o problemă de sănătate a pilotului: „Pare un caz de incapacitare de pilot, care a căzut pe manșă, din cauza unei stări grave de sănătate. Poate pilotul a suferit un infarct, sau un anevrism cerebral, a căzut pe manșă și a împins-o. Altfel, este greu de explicat de ce a ajuns avionul în această situație, într-un unghi atât de abrupt. O altă variantă ar fi legată de cedarea comenzilor. Este posibilă o cedare a comenzii de profundor, să se fi rupt, și astfel nu s-a mai reușit să se mențină avionul în plan orizontal”. Un alt expert în aviație susține aceleași ipoteze: „Este foarte greu să ajungi cu un avion în acel unghi, decât dacă ai o problemă medicală, sau o problemă tehnică, care a fost accentuată de starea de sănătate a pilotului. Dar acestea sunt ipoteze, ancheta va stabili exact cauzele accidentului”.

VIDEO camere supraveghere. Imagini şocante cu prăbuşirea avionului pilotat de miliardarul Dan Petrescu

Sorin Stoicescu, fost șef al Aviației Civile din România susține că un avion într-un asemenea unghi este unul „nepilotat”. „Ceva grav s-a întâmplat la bordul acelui avion. Dintr-un unghi atât de agresiv se poate interpreta că acel avion era total necontrolat, practic nepilotat. De ce era nepilotat? Este foarte greu de spus, poate chiar a plecat de la manșă. Altfel, dacă avea o problemă la motor, putea să încerce să-l aducă la sol, să folosească geometria aripilor, a cozii, și să îl planeze. Dar avionul a căzut ca un bolovan. Asta înseamnă că nu mai avea pilot”, a declarat Sorin Stoicescu.

Primele imagini cu momentul impactului! S-a găsit cutia neagră: de ce s-a prăbuşit avionul pilotat de miliardarul Dan Petrescu VIDEO

Un anchetator român a ajuns, marți, la Milano, pentru a participa la investigația privind accidentul aviatic în care au murit opt persoane, dintre care șapte români. Reprezentantul României este angajat al Autorității de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (AIAS), instituție din subordinea Ministerului Transporturilor.