VIDEO camere supraveghere. Imagini şocante cu prăbuşirea avionului pilotat de miliardarul Dan Petrescu

Miliardarul Dan Petrescu, în vârstă de 68 de ani, soţia acestuia şi fiul lor Dan Ştefan Petrescu, de 30 de ani, au murit în accidentul aviatic de duminică din apropiere de Milano, soldat cu opt decese.

05 oct. 2021, 19:16

Miliardarul Dan Petrescu şi întreaga familie au murit duminică într-un teribil accident de avion. Momentul imapctului a fost surpins de camere.  Este vorba despre camere poziţionate în apropierea aeroportului Linate. Imaginile sunt acum examinate de criminalistii care încearcă să „curăţe” cadrele, pentru a verifica posibilitatea unui incendiu de motor.

Avion prăbuşit în Italia: s-a aflat cauza căderii, ultima convorbire cu turnul de control înainte de a dispărea de pe radare
Magistraţii Mauro Clerici şi Paolo Filippini, coordonaţi de adjunctul Tiziana Siciliano, rămân prudenţi cu privire la ipoteza unui incendiu la bord, în timp ce aşteaptă analiza cutiei negre.

În comunicările sale cu turnul de control, pilotul Dan Petrescu nu menţionează acest lucru. Miliardarul român care a murit în accidentul aviatic din Italia era la manşa aparatului de zbor în momentul prăbuşirii, potrivit datelor din anchetă. Dan Petrescu a cerut să revină pe aeroport la câteva minute de la decolare, potrivit „Corriere della Sera”, care a publicat ultima convorbire cu turnul de control. Între timp, cutia neagră a avionului a fost recuperată, iar procurorii au găsit și imagini de pe camerele de supraveghere, care surprind momentul impactului.

Imagini corriere.it

Avionul era pilotat de miliardarul Dan Petrescu, proprietarul aparatului de zbor – cumpărat în 2015 împreună cu Vladimir Cohn, fost acţionar al FC Dinamo. Dan Petrescu, unul dintre cei mai bogaţi români, avea dublă cetăţenie, română şi germană, scrie jurnalul din Italia. Soţia miliardarului era în vârstă de 65 de ani şi avea cetăţenie franceză, iar fiul lor Dan Ştefan, născut la Munchen, avea dublă cetăţenie.

Apar detalii-bombă în cazul avionului românesc, prăbușit lângă Milano. Cel mai bogat român și familia lui, decedați în tragedie

AFP notează că aparatul de zbor, un Pilatus PC-12 care a decolat de pe aeroportul milanez Linate cu destinaţia Olbia, s-a prăbuşit la cinci minute după decolare, duminică după-amiază, la San Donato Milanese, localitate situată la sud-est de Milano.

Un tânăr, de la fereastra casei sale, în timp ce stătea cu un prieten, de la fereastra casei a surprins momentul prăbușirii, oferind anchetatorilor primele imagini după ce avionul cu 8 oameni la bord a căzut peste o clădire din Milano aflată în renovare.

Impactul a fost puternic și a declanșat imediat un incendiu. Ca prin minune, nimeni nu era pe șantier. În apropiere erau o stație de autobuz și una de metrou, așa că tragedia putea fi mult mai mare. Pentru că accidentul a avut loc într-o zonă rezidențială, sunt mulți martori. Mulți dintre ei au spus că avionul a avut probleme înainte să cadă.

În acel moment, potrivit prognozei meteo, în zonă era burniță ușoară, vântul era slab și erau nori la altitudine joasă. În timp ce trecea prin nori aeronava Pilatus a început să piardă altitudine, iar după 16 secunde s-a prăbușit. Accidentul aerian și fumul provocat de explozie și incendiu au dus la închiderea aeroportului Linate timp de 10 minute.

Anchetatorii de la Agenția Națională pentru Siguranța Zborurilor au preluat cazul, iar ei vor fi ajutați de informațiile înregistrate de „cutia neagră” a avionului.

Experții vor trebui să clarifice ce s-a întâmplat între momentul în care avionul pilotat de miliardarul Dan Petrescu a deviat de la ruta autorizată, dialogul scurt cu turnul de control și momentul în care avionul Pilatus PC-12 cu 8 persoane la bord începe să piardă rapid altutidine (25-30 de metri pe secundă). Datele preliminare colectate de trei platforme specializate arată totul s-a petrecut atât de repede încât piloții nici nu au avut timp să lanseze un semnal SOS.

Aeronava Pilatus PC-12 sosise în Milano din București în data de 30 septembrie. Ieri, la 12.52, avionul s-a deplasat din parcarea Linate Prime, terminalul zborurilor private, și s-a îndreptat către pista 36. La 13:04:08, aeronava a decolat îndreptându-se spre nord, zburând peste baza de hidroavioane din Milano, dar apoi s-a întors către sud. Odată ajuns deasupra caselor din Metanopoli, zborul deja deviase de la rută și prezenta anumite probleme. La 13:07:40, aeronava avansază cu 293 km/oră la o altitudine de 1631 de metri, dar două secunde mai târziu altitudinea scade la 1615 metri și viteza crește la 303 km/oră. După încă două secunde altitudinea scade cu încă 52 de metri.

Cu șapte secunde înainte ca avionul sa transmită ultimul semnal, este întregistrată viteza cea mai mare: 319 km/oră. Persoanele care cunosc aeroportul Linate au declarat pentru Corriera Della Serra că nicio procedură standard de decolare pe baza instrumentelor – care garantează despinderea verticală și orizontală de sol și orice obstacole în condiții de vizibilitate scăzută – nu necesită ca un avion să urmeze traiectoria adoptată ieri de avionul privat.

Experții consultați de Corriere Della Serra susțin că este posibil ca pilotul să se fi simțit rău sau să fie dezorientat odată ajuns în mijlocul norilor. Există totodată întrebări legate de experința și certificărilor pilotului.

Avionul a căzut peste o clădire în renovare. Imediat după impact, flăcările au cuprins mare parte din fațadă și din structura internă. Zeci de ambulanțe și autospeciale au fost dirijate spre imobilul cuprins de flăcări. Impactul a fost atât de puternic, încât incendiul provocat s-a extins și al vehiculele parcate pe strada de lângă imobilul lovit de avion.


loading...