Explicaţia psihologilor: Ce se întâmplă în corpul şi mintea ta după ce se trece la ora de vară

Trecerea la oră de vară poate avea efecte asupra desfăsurării activităţii individului, așa că feminis.ro a stat de vorbă cu Alexandra Ciucu, consilier psiholog experiențial și Luciana Grosu, psiholog clinician, care ne-au explicat ce se intamplă în corpul și în mintea ta odată cu trecerea la ora de vară, dar și cum poți preveni efectele negative ale acestei schimbări.

13 mart. 2016, 11:31
Explicaţia psihologilor: Ce se întâmplă în corpul şi mintea ta după ce se trece la ora de vară

Deși, conform specialiștilor, nu apăr schimbări psihologice majore, riscăm să dormim mai puțin și să fim mai obosiți.

Trecerea la ora de vară, benefică pentru cei ce suferă de „depresie sezonieră”
Schimbarea orei afectează în mod special persoanele surmenate, iar psihologul atentionează că numărul de ore de somn trebuie menținut constant cu orice preț.

„Persoanele surmenate sau cele care au un orar de somn neregulat pot fi afectate de schimbarea orei dacă nu acordă suficientă atenție nevoii de odihnă și refacere. Odată cu ora de vară, activitătile și solicitările se înmulțesc, dar numărul de ore alocate somnului nu poate și nu trebuie să scadă.

Odihna nu trebuie neglijată mai ales dacă știm că suferim de insomnie, oboseală cronică, depresie ori alte probleme de sănătate. Schimbarea orei nu atrage după sine modificări de dispoziție, însă expunerea la lumina naturală poate fi chiar benefică pentru cei care suferă de ceea ce se cheamă „depresie sezonieră” (proastă dispoziție creață de insuficienta expunere la lumina solară)”, a declarat pentru feminis.ro Luciana Grosu, psiholog clinician.

Citeşte mai multe pe feminis.ro.