Explozia de la Crevedia: Numerele de telefon la care pot apela rudele celor afectaţi. Primii pacienţi, transferaţi sâmbătă noapte la Bruxelles

Conducerea Ministerului Sănătăţii este în legătură permanentă cu toţi managerii de spitale din Bucureşti. 12 spitale din Capitală sunt deja pregătite să primească pacienţi.

26 aug. 2023, 23:33
Explozia de la Crevedia: Numerele de telefon la care pot apela rudele celor afectaţi. Primii pacienţi, transferaţi sâmbătă noapte la Bruxelles

O explozie a avut loc, sâmbătă, la o staţie GPL din Crevedia, judeţul Dâmboviţa, fiind urmată de un incendiu. Traficul pe DN 1A este blocat complet. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie şi a fost emis mesaj Ro-Alert. Efectivele de intervenţie au fost suplimentate. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că dacă nu vor fi locuri în spitalele specializate pentru arşi, victimele vor fi transferate în străinătate sau la alte spitale de mari arşi din ţară. Ministerul Sănătăţii anunţă că 46 de pacienţi sunt internaţi, opt fiind intubaţi. 26 dintre aceştia sunt pompieri, răniţi în a doua explozie.

Explozie catastrofală la o stație GPL din Crevedia! Doi oameni au murit și cel puțin 46 sunt răniți. UPDATE: Două victime vor fi transferate la Bruxelles. A fost activat Planul Roșu de Intervenție| VIDEO
Autorităţile discută sâmbătă seara activarea mecanismului european în cazul răniţilor de la Crevedia. Premierul Marcel Ciolacu a venit la sediul Ministerului Afacerilor Interne, unde, alături de oficiali din Ministerul Sănătăţii, Ministerul de Interne şi de secretarul de stat MAI, Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, discută despre activarea mecanismului european, numărul răniţilor fiind foarte mare.

„Mecanismul european va fi folosit pentru toţi cei intubaţi în primul rând”, au transmis reprezentanţii MS.

MAI va activa o linie verde. Se pot folosi numerele 021/206.93.97 sau 021/206.93.98 de către rudele celor afectaţi de explozii pentru a afla informaţii despre victime.

Klaus Iohannis, despre tragedia de la Crevedia. ”Prioritatea zero este să le oferim celor afectați tot sprijinul necesar. Trebuie demarată rapid o anchetă”