Klaus Iohannis, despre tragedia de la Crevedia. ”Prioritatea zero este să le oferim celor afectați tot sprijinul necesar. Trebuie demarată rapid o anchetă”

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat sâmbătă seară, după tragedia de la depozitul GPL din Crevedia, unde două persoane au murit și alte zeci au fost rănite că prioritatea autorităților este să le ofere celor afectați accesul la tratament în regim de urgență.

26 aug. 2023, 23:23
Klaus Iohannis, despre tragedia de la Crevedia. ”Prioritatea zero este să le oferim celor afectați tot sprijinul necesar. Trebuie demarată rapid o anchetă”

Klaus Iohannis, despre tragedia de la Crevedia. Șeful statului a afirmat că imediat după ce zona de risc va fi stabilizată trebuie demarată o anchetă care să scoată la iveală dacă a fost sau nu respectată legea.

Citește și Explozie catastrofală la o stație GPL din Crevedia! Doi oameni au murit și cel puțin 42 sunt răniți. UPDATE: Noi explozii, sunt răniţi şi jurnalişti. A fost activat Planul Roșu de Intervenție| VIDEO

Klaus Iohannis, despre tragedia de la Crevedia

Klaus Iohannis a transmis, printr-o postare pe pagina sa de Facebook, condoleanțe familiile îndoliate care și-au pierdut pe cei dragi în tragedia de la Crevedia.

De asemenea, președintele României le-a solicitat autorităților să ia măsuri urgente pentru ca astfel de tragedii să fie evitate.

”O nouă tragedie a zguduit în această seară România și sunt profund îndurerat că exploziile de la Crevedia s-au soldat cu victime. Transmit condoleanțe familiilor îndurerate și le urez însănătoșire grabnică celor răniți. În acest moment, prioritatea zero este să le oferim celor afectați tot sprijinul necesar și să le facilităm accesul la tratament în regim de urgență. De îndată ce situația din zona de risc va fi stabilizată, trebuie demarată rapid o anchetă pentru a afla dacă legea și regulile au fost încălcate. Solicit autorităților luarea de măsuri urgente pentru cei răniți astfel încât tragediile din trecut să nu se mai repete”, a scris Klaus Iohanns pe Facebook.

Vă reamintim că în urma exploziei din Crevedia, unde doi oameni au murit și alți zeci au fostă răniți, a fost activat Planul Roşu de Intervenţie.

Efectivele de intervenţie au fost suplimentate, iar ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat că sunt persoane decedate, fără a preciza numărul acestora.

Ministerul Sănătăţii (MS) a transmis, sâmbătă noapte, că 46 de pacienţi sunt internaţi în urma exploziilor de la o staţie GPL din Crevedia, opt dintre aceştia fiind intubaţi, şi precizează că mecanismul european va fi folosit pentru toţi cei intubaţi în primul rând.

Potrivit MS, la Spitalul Bagdasar sunt 11 pacienţi (3 intubaţi), la Universitar – 4 pacienţi, la Spitalul de Arşi – 4 pacienti (1 intubat), la Spitalul Floreasca – 27 de pacienţi (4 intubaţi).

 

Citește și Raed Arafat, anunț de ultimă oră, după cea de a doua explozie de la Crevedia. ”Există pericolul să mai fie o a treia explozie”