Explozia valului şapte. Peste 200.000 de cazuri de Covid în Franţa, în ultimele 24 de ore

Numărul cazurilor de COVID-19 în Franţa a depăşit cifra de 200.000 în ultimele 24 de ore, ajungând la 206.554. Totodată, s-au înregistrat şi 75 de decese.

05 iul. 2022, 22:57
Explozia valului şapte. Peste 200.000 de cazuri de Covid în Franţa, în ultimele 24 de ore

Cel de-al şaptelea val epidemiologic ”creşte în aceste ultime zile” şi ”am înregistrat de ordinul a 120.000 de cazuri (pe zi) în medie în această ultima săptămână, numărul de cazuri urmând să depăşească lejer 200.000 în această seară”, a declarat ministrul francez al Sănătăţii, François Braun, în deschiderea unei dezbateri despre proiectul de lege privind ”supravegherea şi securitatea sanitară”. Într-adevăr, ministrul a avut dreptate, iar autorităţile sanitare din Franţa au raportat 206.554 de noi infectări şi 75 de decese în ultimele 24 de ore.

În faţa virusului, care ”circulă din ce în ce mai rapid, trebuie să protejăm populaţia şi să monitorizăm povara acestui val asupra sistemului de sanătate”, a pledat ministrul în faţa comisiei juridice, la o zi după nominalizarea sa în cel de-al doilea cabinet al prim-ministrului Elisabeth Borne.

Remarcând creşterea numărului de internări în serviciile spitaliceşti convenţionale şi, într-o mai mică măsură, la terapie intensivă, ministrul, care lucrează în medicina de urgenţă, a subliniat că se situa până acum ”foarte jos faţă de valul din ianuarie” şi fără să poată fi comparat cu valurile precedente, ”de o amploare încă şi mai mare”.

Cu toate acestea, suntem extrem de atenţi la evoluţia situaţiei în contextul pe care îl cunoaştem despre spitale”, a continuat Braun.

Citeşte şi Coreea de Nord spune că extratereştrii, vântul şi baloanele au adus coronavirusul în ţară. Elucubraţiile lui Kim Jong Un şochează lumea

Şi, ”în ciuda celor care susţin contrariul, strategia guvernului este clară” în faţa acestui val, mai spus el, făcând apel la ”regăsirea tuturor bunelor reflexe”.

În plus faţă de portul recomandat al măştii ”în locurile aglomerate, cum ar fi aici spre exemplu, în mijloacele de transport în comun, în mijloacele de transport în vacanţe”, ministrul, care a purtat mască în timpul audierii, a recomandat un al doilea rapel vaccinal pentru persoanele cele mai fragile.

Vaccinarea împotriva formelor grave salvează vieţi”, a insistat Braun, care a spus că a văzut, din postura de ”medic în medicina de urgenţă, mult prea multe decese care se puteau evita”.

Citeşte şi Spania anunţă că din toamnă începe vaccinarea împotriva coronavirusului cu doza patru

Dacă ieşim din regimurile excepţionale de criză, nu ieşim cu toate acestea din epidemia de COVID şi este nevoie să menţinem anumite instrumente”, care fac obiectul a două articole ”foarte ţintite” din proiectul de lege, a mai spus ministrul.

Acest text ”nu este un proiect al stării de urgenţă” şi ”comportă măsuri minimale, dar necesare, care ne vor permite după 31 iulie să monitorizăm epidemia pentru a-i proteja pe toţi cetăţenii din Franţa”, a mai spus el.