Explozie a cazurilor de coronavirus în Europa. OMS cere ca şcolile să rămână deschise: Nu ne permitem o generaţie pierdută

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că Europa se confruntă cu o explozie a numărului de cazuri de coronavirus. Cu toate acestea, OMS cere ca şcolile să rămână deschise şi să fie închise doar ca ultimă soluţie. 

RomaniaTV.net
05 nov. 2020, 15:16
Explozie a cazurilor de coronavirus în Europa. OMS cere ca şcolile să rămână deschise: Nu ne permitem o generaţie pierdută

„Observăm o explozie a infecţiilor cu un milion de noi cazuri în doar câteva zile în Europa şi vedem încet încet creşterea mortalităţii. Nu putem să ne relaxăm, va fi o perioadă puţin dificilă, trebuie să fim oneşti”, a declarat Hans Kluge, directorul filialei europene a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, potrivit AFP.

Zona europeană a OMS, care cuprinde 53 de ţări între care Rusia, a înregistrat mai mult de 11,8 milioane de cazuri şi aproape 295.000 de morţi de la începutul pandemiei.

În ultimele şapte zile, aproape 1,8 milioane de noi cazuri au fost înregistrate, precum şi 19.500 de morţi.

Potrivit estimărilor OMS, „cu purtarea generalizată a măştii şi un control strict al adunărilor, putem să salvăm 261.000 de vieţi de acum şi până în februarie în Europa”.

„Status quo-ul nu este o opţiune” şi organizaţia ONU solicită statelor măsuri „ţinţite şi proporţionale”. Cu toate acestea, OMS cere ca şcolile să rămână deschise „până la capăt” şi să fie închise doar ca ultimă soluţie, precizează Hans Kluge. 

„Nu există motiv pentru care să putem spune că şcolile sunt vectori principali de transmitere”, a afirmat reprezentantul OMS.

„Trebuie să menţinem şcolile deschise până la capăt, pentru că nu ne permitem o generaţie pierdută din cauza Covid-19”, a pledat el.

Citeşte şi Ministrul Sănătăţii, anunţul aşteptat de toţi românii. Ce va fi de Crăciun 2020 şi Revelion 2021