Explozie catastrofală în China, într-o uzină chimică. Sunt cel puţin şase morţi zeci de răniţi

O explozie puternică s-a produs joi într-o uzină chimică din estul Chinei, au anunţat autorităţile locale, care încearcă să afle dacă există victime, relatează AFP.

21 mart. 2019, 09:37

UPDATE: Sunt cel puţin şase morţi şi zeci de răniţi

Explozia a avut loc în oraşul Yancheng, în provincia Jiangsu (estul Chinei), a declarat municipalitatea. O înregistrare video postată pe reţele de socializare şi de către mass-media chineze arată de la locul exploziei o minge de foc imensă, de câţiva zeci de metri înălţime.

Agenţia de presă chineză Xinhua a relatat că o explozie a avut loc într-o fabrică din Yancheng şi a adăugat că deflagraţia a provocat un număr necunoscut de victime.

Explozia s-a produs la uzina chimică Tianjiayi Chemical, din Yancheng, din provincia Jiangsu, potrivit oficialităţilor oraşului.

Imagini video arată explozia devastatoare, după ce flăcările au mistuit inclusiv acoperişul uzinei. Alte imagini arată un fum cenuşiu ridicându-se în atmosferă, deasupra uzinei.

Accidente de acest fel se produc frecvent în China, ţară în care nu are măsuri ferme de securitate pentru a împiedica asemenea dezastre.

În noiembrie, un camion ce transporta combustibil chimic a explodat chiar la intrarea în fabrică, într-un oraş din nordul Chinei care urmează să găzduiască Jocurile Olimpice de Iarnă în 2022.

Un eveniment similar, tot la o uzină chimică s-a produs în iulie, anul trecut în provincia Sichuan, soldat cu 19 morţi şi 12 răniţi.