Explozie cumplită la o benzinărie din Irlanda. Șapte persoane au murit, polițiștii caută în continuare alte posibile victime

O explozie puternică izbucnită la o benzinărie din nord-vestul Irlandei a distrus viețile a șapte persoane.

08 oct. 2022, 19:24
Explozie cumplită la o benzinărie din Irlanda. Șapte persoane au murit, polițiștii caută în continuare alte posibile victime

Şapte persoane și-au pierdut viața în urma exploziei, potrivit poliției irlandeze.

Mai mult, opt persoane au fost internate în spital. Autoritățile au anunțat că alte victime sunt căutate în continuare la fața locului.

Incidentul dramatic s-a produs vineri după-amiază, în satul Creeslough. În imagini se poate observa dezastrul din zona benzinăriei. Au fost afectate și apartamentele învecinate.

Poliţia, Pompierii, Ambulanţa şi Paza de Coastă, Serviciul de Ambulanţă Aeriană din Irlanda de Nord şi o echipă de specialişti din provincia britanică au ajuns la faţa locului sâmbătă.

Spitalul Universitar Letterkenny, situat la 24 kilometri de benzinărie, a fost plasat în stare de alertă şi a anunţat într-un comunicat că are grijă de ”multipli răniţi”.

Premierul irlandez Michael Martin a afirmat într-un comunicat că ”gândurile şi rugăciunile sunt astăzi cu cei care şi-au pierdut viaţa şi cu cei care au fost răniţi în această explozie devastatoare”.

”Locuitorii insulei vor fi loviţi de acelaşi sentiment de şoc şi devastare totală ca şi locuitorii din Creeslough în urma acestei pierderi tragice de vieţi omeneşti”, a mai spus el. Premierul irlandez le-a mulțumit membrilor serviciului de urgenţă care au lucrat ”toată noaptea în circumstanţe extrem de traumatizante”.