Explozie cumplită la un bloc de locuințe din Giurgiu. Pompierii au intervenit de urgență. Trei persoane s-au ales cu arsuri grave pe mâini și față

O explozie devastatoare a avut loc la un bloc de locuințe din Giurgiu. Trei persoane au suferit arsuri cumplite pe mâini și față.

02 dec. 2023, 09:51
Explozie cumplită la un bloc de locuințe din Giurgiu. Pompierii au intervenit de urgență. Trei persoane s-au ales cu arsuri grave pe mâini și față

Explozie cumplită la un bloc de locuințe din Giurgiu. Un tânăr de 29 de ani şi două femei, cu vârste de 41, respectiv 64 de ani, au fost transportaţi la spital, cu arsuri la nivelul feţei şi membrelor, în urma unei explozii care s-a produs în casa lor situată în municipiul Giurgiu, deşi locuinţa nu era racordată la reţeaua de gaze, iar butelia era închisă.

Explozie cumplită la un bloc de locuințe din Giurgiu

„ISU Giurgiu a fost solicitat să intervină în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe strada Soarelui, din municipiul Giurgiu în urma producerii unei explozii. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere, o descarcerare, o ambulanţă SMURD şi două SAJ. Salvatorii ajunşi la faţa locului au constatat că trei persoane au suferit arsuri în urma unei explozii care nu a fost urmată de un incendiu, iar locuinţa nu era racordată la reţeaua de gaze, butelia folosită în casa respectivă fiind găsită închisă”, se arată într-un comunicat de presă transmis, sâmbătă, de ISU Giurgiu.

Citește și Accident cu zeci de victime în Galați și Giurgiu. Mai mulți copii și adulți au ajuns la spital

La fața locului a fost chemată o echipă de la furnizorul de gaze pentru a efectua verificări fiindcă locuința vecină era racordată la rețea. S-a stabilit că valorile de detecție erau normale.

Pe lângă victime, în urma exploziei au fost afectate și două camere și holul locuinței.

Pompierii au spus că cel mai probabil, explozia s-a produs din cauza unei acumulări de gaze, în momentul în care una dintre persoanele rănite a pornit aerul condiţionat.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire a incendiilor, iar cazul a rămas în atenţia autorităţilor competente pentru cercetări.

Citește și Elicopter prăbușit pe autostradă chiar de 1 Decembrie! Pilotul a evitat o tragedie în ultima clipă