Explozie de Covid în Bulgaria, după relaxarea restricţiilor. Cel mai mare număr de cazuri noi, din ultimele patru săptămâni

Bulgaria înregistrează de la începutul acestei săptămâni o nouă creştere a numărului cazurilor de COVID-19, cu 967 de noi îmbolnăviri confirmate miercuri şi 36 de decese.

03 feb. 2021, 20:30
Explozie de Covid în Bulgaria, după relaxarea restricţiilor. Cel mai mare număr de cazuri noi, din ultimele patru săptămâni

Bulgaria a relaxat începând de luni unele măsuri antiepidemice, permiţând redeschiderea mall-urilor şi a sălilor de fitness. Şcolile şi-au reluat de asemenea activitatea, dar cu unele restricţii.

Măsurile au fost relaxate înainte să fi primit informaţii despre numărul în creştere al noilor infecţii’‘, explică şeful direcţiei regionale de sănătate, Dancho Pencev, citat de Novinite.

Capitala Sofia revine în ”zona roşie”, după ce în ultimele 14 zile a avut mai mult de 120 de noi cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori, a anunţat acest responsabil, care avertizează că restricţiile ar putea fi din nou înăsprite dacă această tendinţă se menţine.

Numărul de cazuri noi de Covid înregistrate miercuri este cel mai mare din ultimele săptămâni, respectiv din data de 6 ianuarie, când ţara a înregistrat 1002 cazuri.

Citeşte şi România ar atinge ținta de vaccinare în decembrie 2022, cu viteza actuală. Bulgaria, codașa din Uniunea Europeană

Conform restricţiilor în vigoare, restaurantele sunt închise în Bulgaria cel puţin până pe 1 martie, cu excepţia celor din hoteluri, care pot servi numai persoanele cazate în acestea.

De la începutul pandemiei, Bulgaria a raportat 220.547 de cazuri de COVID-19 şi 9.178 de decese asociate acestei boli. În prezent 279 de pacienţi sunt la ATI.

Citeşte şi Atenţie, Bulgaria cere teste PCR la intrarea în ţară. Sunt vizaţi inclusiv românii

Totuşi, elevii de gimnaziu din Bulgaria revin la școală din februarie. Astfel, vecinii de la Dunăre vor relaxa o parte dintre restricţiile impuse pentru a ţine sub control pandemia începând cu 4 februarie, deşi restaurantele vor rămâne în continuare închise din cauza temerilor referitoare la noua variantă de coronavirus, au precizat sâmbătă autorităţile.