Atenţie, Bulgaria cere teste PCR la intrarea în ţară. Sunt vizaţi inclusiv românii

Ministrul sănătății de la Sofia, Konstantin Angelov, a anunţat luni că Bulgaria va institui obligativitatea prezentării unui test negativ pentru COVID-19 pentru toate persoanele care intră în țară pentru a preveni răspândirea tulpinelor mai infecțioase ale coronavirusului.

25 ian. 2021, 14:27
Atenţie, Bulgaria cere teste PCR la intrarea în ţară. Sunt vizaţi inclusiv românii

„Astăzi vom lua acțiuni pentru a face obligatorii testele PCR pentru toți călătorii care vor să intre în țară, inclusiv pentru cei din Uniunea Europeană”, a afirmat Konstantin Angelov, ministrul Sănătăţii din Bulgaria, în timpul unei ședințe de guvern, citat de Reuters.

Numărul de noi infecții a scăzut semnificativ în Bulgaria în ultimele săptămâni și autoritățile intenționează să relaxeze unele restricții precum și să permită redeschiderea școlilor gimnaziale, centrelor comerciale și sălilor de fitness de la 4 februarie. Premierul Boiko Borisov a precizat că elevii de gimnaziu vor putea merge la şcoală în regim special de luna viitoare şi vor putea de asemenea să participe la activităţi extracuriculare cum ar fi sport sau dans.

Citeşte şi Sondaj Bulgaria Covid-19: 40% cred că virusul este o armă creată pentru a reduce populaţia lumii

Dacă există lucruri pe care le poţi pune la egalitate cu sănătatea, acestea sunt educaţia, cultura şi activităţile fizice. Doar acestea merită riscul„, a spus Borisov în timpul unei deplasări către oraşul Slivnitsa, din vestul ţării. Bulgaria a redeschis şcolile primare şi grădiniţele la începutul lui ianuarie, măsură care nu a dus la o creştere a numărului de infectări.

Măsurile restrictive au fost impuse începând cu sfârşitul lunii noiembrie şi au împiedicat creşterea bruscă a numărului de infectări.

Totuşi, autoritățile bulgare au afirmat că până în prezent au identificat opt cazuri de contagiere cu tulpina depistată inițial în Marea Britanie.


loading...