Explozie de proporții pe o navă din Șantierul Naval Midia. Sunt trei victime

O explozie în urma acumulării de gaze a avut loc vineri dimineață la șantierul naval Midia. Incidentul s-a produs în timp ce se efectuau reparații la o navă. Trei persoane sunt rănite.

07 apr. 2023, 09:45
Explozie de proporții pe o navă din Șantierul Naval Midia. Sunt trei victime

Update. ISU Dobrogea a precizat că, în urma evaluării medicale a celor trei persoane, una singură a fost transportată la Spitalul Judeţean Constanţa, pentru îngrijiri medicale, cu arsuri şi conştientă. Victima este cetăţean român.

ISU a menţionat că deflagraţia s-a produs, cel mai probabil, în urma unei acumulări de gaze.

După anunţarea exploziei, acolo au fost trimise patru autospeciale de intervenţie, patru ambulanţe (două de la ISU şi două de la SAJ), un echipaj de transport victime multiple, o descarcerare şi un echipaj CBRN.

”S-a confirmat că a avut loc o explozie, neurmată de incendiu, într-adevăr, şi trei persoane care au fost implicate sau au fost prezente la momentul în care a avut loc explozia. Nava era ancorată la doc, se executau reparaţii, motiv pentru care a şi avut loc explozia, a fost vorba de o acumulare de gaze care s-au aprins. O persoană a fost transportată la spital, fiind vorba de două de cetăţenie română, una din echipajul navei”, a precizat Alexandru Costache, şef centru operaţional la ISU Constanţa.

Informații inițiale

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină în cursul zilei de vineri, 7 aprilie, a.c. în jurul orei 09.00, la Șantierul Naval Midia, acolo unde a avut loc o explozie pe o navă.

Citește și Explozie puternică la Mariupol. Maşina unui înalt oficial rus, aruncată în aer

Potrivit primelor informații, este vorba de o explozie de la un motor termic, la o navă din Șantierul Naval Midia, iar trei persoane au fost rănite. Două dintre acestea prezintă arsuri la nivelul feței, iar cea de-a treia este evaluată medical de echipele medicale, potrivit focuspress.

Explozia nu a fost urmată de incendiu, însă, pompierii și cadrele medicale se află la fața locului.

„Trei persoane prezintă arsuri”, au precizat reprezentanții ISU Constanța.

Citește și Explozie într-o cafenea din Sankt Petersburg. Un cunoscut blogger militar rus a murit şi mai multe persoane au fost rănite

„Explozia nu a fost urmată de incendiu, din primele informații. Momentan sunt trei victime, două cu arsuri la nivelul feței.”, au mai spus aceștia.

Din fericire, nu există nicio persoană decedată.