EXPLOZIE după incendiul de pe platforma Aro Câmpulung Muscel. Patru persoane au fost rănite VIDEO

Un incendiu de proporţii a mistuit tone de deşeuri pe platforma ARO din Câmpulung Muscel. După o intervenţie extrem de dificilă, care a durat nouă ore, pompierii au reuşit să lichideze focul. Trei pompieri şi un muncitor au fost grav răniţi în urma unei explozii.

RomaniaTV.net
02 oct. 2013, 11:01

Un incendiu a izbucnit, miercuri dimineaţa, la un depozit de deşeuri toxice în Câmpulung. Fumul gros care s-a întins deasupra oraşului este foarte toxic. Prefectul de Argeş a declarat că sunt în jur de 3.700 de tone de deşeuri, inclusiv cianuri. Prezenţa cianurilor a fost dezminţită însă IGSU într-un comunicat de presă.

400 de metri pătraţi de acoperiş au ars, iar fumul toxic a acoperit deja oraşul. Patru oameni, dintre care trei pompieri, au fost răniţi grav în urma deflagraţiei. A patra persoană rănită este un angajat al firmei, acesta fiind în strare stabilă.

Trei pompieri în timpul intervenţiei au fost prinşi de suflul unei explozii, sunt stabilizaţi şi cred că unul dintre ei e intrat într-o intervenţie chirurgicală. La spital s-a deplasat domnul prefect şi ţinem legătura. Cei trei sunt stabilizaţi, au purtat echipament de protecţie. Cianurile ni s-a transmis că sunt depozitate într-o altă locaţie. Nu trebuie să-şi facă lumea probleme, dar in orice fum există toxicitate. Reprezentanţii Gărzii de Mediu ne-au confirmat că nu sunt semnalate depăşiri. Aşteptăm analizele”, a declarat, la România TV, Călin Andrei, primarul localităţii Câmpulung.

Cristian Soare, prefectul de Argeş, a precizat că a mers la cei trei pompieri răniţi şi a cerut transferarea lor la spitalul din Piteşti.

Am vrut să văd personal care este starea celor trei răniţi de la ISU. Toţi au arsuri pe mâini de gradul 2 şi 3. Am luat decizia să fie transferaţi la spitalul din Piteşti. O comisie va verifica cauza şi pagubele materiale. Sunt depozitate în altă parte (cianurile n.r.). Aşteptăm ca laboratorul mobil să ia probe de aer”, a precizat Cristian Soare.

Firma care deţine acest depozit a fost amendată recent cu 100.000 de lei de către Garda de Mediu pentru depozitarea necorespunzătoare a unor deşeuri periculoase.