Explozie în centrul Moscovei: Două persoane au fost rănite, suferind arsuri chimice

Cel puţin doi oameni au fost răniţi, marţi, în explozia unui dispozitiv în centrul Moscovei, relatează pagina online a agenţiei Itar-Tass, informează Mediafax.

RomaniaTV.net
23 apr. 2013, 12:19

„Explozia a avut loc într-un container metalic, pe Strada Novi Arbat, în centrul Moscovei”, anunţă un oficial din cadrul serviciilor de securitate ruse.

„Natura exploziei nu se cunoaşte încă”, a comunicat, iniţial, poliţia. Deflagraţia a avut loc în centrul Moscovei, într-o zonă frecventată de turişti, lângă o clădire în care se află mai multe birouri ale unor organizaţii creştin-ortodoxe şi un restaurant asiatic, potrivit RT, care citează Itar-Tass.

Perimetrul în care s-a produs explozia a fost încercuit, iar poliţia a iniţiat o anchetă în acest caz. Poliţia moscovită a respins ipoteza unei explozii provocate de un dispozitiv exploziv pus în mod expres în zonă, iar Departamentul din Moscova al Ministerului de Interne a anunţat că „un lucrător umpluse un rezervor metalic cu o substanţă chimică, iar aceasta a explodat, două persoane suferind arsuri chimice”.

Potrivit LifeNews, explozia s-a produs la un rezervor cu clor, în timp ce muncitorii făceau reparaţii de întreţinere.