Explozie în Pakistan: Cel puţin 10 morţi, numeroşi răniţi, printre care şi un senator

Cel puțin 10 persoane au fost ucise vineri într-o explozie "de anvergură" produsă în provincia Baluchistan, în sud-vestul Pakistanului, au anunțat poliția și martori, relatează AFP și Reuters.

12 mai 2017, 11:39
Explozie în Pakistan: Cel puţin 10 morţi, numeroşi răniţi, printre care şi un senator

Deflagrația a vizat aparent un convoi în care se afla vicepreședintele Senatului pakistanez, Maulana Abdul Ghafoor Haidari, care a fost rănit, la fel ca ‘numeroase’ alte persoane, potrivit poliției, care evocă posibilitatea ”unei bombe sau a unui atentat sinucigaș’.

Potrivit Reuters, explozia s-a produs în orașul Mastung, 50 km de capitala provincială Quetta. Imaginile difuzate de televiziune arată un vehicul distrus de explozie.

Citeşte şi Opt morţi şi 22 de răniţii după o explozie în Afganistan produsă în apropierea unui convoi militar al NATO UPDATE

Senatorul Abdul Ghafoor Haidari, vicepreședintele camerei superioare a parlamentului pakistanez, a declarat pentru Reuters, la câteva minute de la explozie, că în opinia sa chiar el a fost ținta atacului și că a suferit răni minore.

‘Convoiul în care mă aflam se ducea spre Mastung și s-a produs o explozie. Sunt multe victime deoarece erau multe persoane în convoi’, a declarat el telefonic.

Militanți separatiști din Baluchistan au lansat de câteva decenii o campanie împotriva guvernului central, revendicând o parte mai mare din resursele naturale ale provinciei.

În provincie, care are granițe cu Afganistanul și Iranul, acționează de asemenea talibani și alți militanți islamiști.