Explozie într-o casă din Arad. Doi copii, bunica şi tatăl lor au ajuns la spital cu arsuri grave

Doi copii, bunica şi tatăl lor au ajuns la spital cu arsuri grave după ce bărbatul a aruncat benzină în sobă. Din cauza rănilor grave, tatăl şi una dintre fete au fost aduşi la spitalul de arşi din Capitală cu un avion sanitar.

RomaniaTV.net
28 nov. 2012, 07:19
Explozie într-o casă din Arad. Doi copii, bunica şi tatăl lor au ajuns la spital cu arsuri grave

Deflagraţia a avut loc marţi seara, când bărbatul a vrut să aprindă focul şi a stropit lemnele din sobă cu benzină.

„Benzina sau petrol o avut şi o aruncat în foc să aprindă şi când a aruncat atunci ia explodat sticla în mână şi s-a pulverizat şi pe ei şi s-a aprins totul”, a declarat un vecin.

În urma incidentului, bărbatul, cele două fetiţe de 9 şi 11 ani dar şi bunica acestora de 78 de ani au fost cuprinşi de flăcări. Mama copiilor care se afla într-o altă încăpere a sunat imediat la 112.

„Am intervenit cu o autospeciala cu apă şi spumă. Am intervenit în prima fază la scoaterea victimelor. Au fost cinci persoane în imobil dintre care patru ranite”, a declarat plt. maj. Claudiu Chirca, Şef Garda de Interventie ISU Arad.

„Doi pacienti sunt în stare mai gravă. O fetiţă de 11 ani este în stare mai gravă, are arsuri de gradul 2-4 pe aproximativ 80 la sută suprafaţa corporală. Un bărbat, de asemenea, are arsuri pe 40 la sută din corp, are arsuri de gradul 1-4”, a declarat Marius Ozarchievici, medic SMURD.

Din cauza rănilor grave, cei doi au fost aduşi la spitalul de arşi din Capitală cu un avion sanitar.