Explozie într-un poligon militar din Alba. Doi polițiști au ajuns la spital

Doi poliţişti din judeţul Alba au fost răniţi în urma unei explozii. Incidentul a avut loc în timp ce aceştia executau o operaţiune de delaborare a unor cartuşe trase.

08 apr. 2024, 15:37
Explozie într-un poligon militar din Alba. Doi polițiști au ajuns la spital

Doi poliţişti din judeţul Alba au fost răniţi, după ce o explozie a avut loc în timp ce aceştia executau o operaţiune de delaborare a unor cartuşe trase.

Citește și Accident pe Șoseaua Antiaeriană din București. O mașină aproape s-a rupt după ce a lovit un stâlp, un tânăr de 18 ani a murit

Incidentul a avut loc într-un poligon militar, acolo unde doi polițiști care erau încadrați la serviciul logistic al Inspectoratului de Poliție Alba demontau, într-un loc special amenajat, munițiile care au devenit inutilizabile.

Explozia a cauzat împrăștierea unor materiale metalice.

Unul dintre polițiștii răniți a rămas internat în spital

Astfel, au fost chemate două ambulanțe care transportat la spital pe cei doi ofițeri.

Cei doi polițiști au suferit leziuni corporale și au fost transportați la spital, unul dintre ei fiind externat, celălalt rămânând sub supraveghere medicală.

Citește și Accident grav în Pasajul Unirii. Unul dintre șoferi a fugit de la locul accidentului

Cazul este încadrat ca accident de muncă, iar în urma evenimentului a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală de inculpă de către poliție, dar și pentru neluarea și nerespectarea măsurilor de securitate în muncă.