Explozie la CET Grozăveşti! Intervenţie de amploare lângă Palatul Cotroceni. Zeci de oameni, evacuaţi

O ţeavă de gaze a explodat, vineri, la CET Grozăveşti din Bucureşti. La faţa locului au intervenit de urgenţă mai multe echipaje de pompieri şi poliţişti. Traficul în apropierea Palatului Cotroceni a fost dat peste cap.

18 feb. 2022, 22:30
Explozie la CET Grozăveşti! Intervenţie de amploare lângă Palatul Cotroceni. Zeci de oameni, evacuaţi
foto: Antena3

Explozie la CET Grozăveşti. Zeci de persoane care locuiesc într-un bloc din vecinătate au fost evacuate.

„Ca măsura preventivă au fost evacuate aproximativ 80 de persoane dintr-un bloc aflat in vecinătate.
Din informaţiile preliminare rezultă ca ţeava de gaze alimenta CET Grozăvești”, au mai precizat reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov.

Din primele informaţii, incidentul a avut loc, vineri seara, după ce mai mulţi au lovit o ţeavă, ceea ce a dus la producerea deflagraţiei.

La faţa locului au intervenit de urgenţă trei autospeciale ale pompierilor, precum şi poliţişti de la Brigada Rutieră. S-au format cozi de maşini pe Podul Barasab spre Palatul Cotroceni.

Citeşte şi: Explozie puternică în oraşul separatist ucrainean Doneţk. La scurt timp, Vladimir Putin a dat ordinul! 

Din spusele martorilor, se simte un miros puternic de gaz şi că ies flăcări şi fum dintr-o gură de canal.

Autorităţile acţionează în acest moment la faţa locului pentru a asigura un perimetru de siguranţă. La CET Grozăveşti sunt aşteptate să intervină mai multe echipe de specialişti ai Distrigaz.

Explozie la CET Grozăveşti! Prima reacţie a ministrului Energiei

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a explicat, cum intervin autorităţile în cazul exploziei produse la CET Grozăveşti.

„Nu a avut loc o explozie. Nu a fost cu flacără, însă a cedat o conductă. Este presiune mare de gaz, nimeni nu este rănit până în acest moment. Cei de la Distrigaz au ajuns deja acolo. Au reţea de rezervă. În această noapte, cel târziu mâine dimineaţă pornesc CET-ul”, a declarat Virgil Popescu, pentru România TV.

Explozie la CET Grozăveşti! Reacţia autorităţilor

„În urmă cu scurt timp s-a produs o explozie la o ţeavă de gaze în Şoseaua Grozăveşti, în apropiere de Pasajul Basarab. Nu sunt persoane rănite.

Zona a fost balizată, iar compania de gaze a oprit alimentarea magistralei. Actionează 3 autospeciale de stingere, SMURD, CBRN. Circulaţia a fost restricţionată”, a anunţat ISU Bucureşti-Ilfov.

Două avarii produse marți la rețeaua de termoficare din București au lăsat sute de mii de oameni fără apă caldă și căldură sau agentul termic ajunge, dar nu este în parametri. Directorul companiei Termoenergetica a precizat că au fost afectați sunt în principal bucureștenii din Sectoarele 2,3 și 5.

„În cursul zilei de ieri două avarii majoare au avut loc. Una pe aria magistralei CET Sud și una la magistrala din aria CET-ului Grozăvești. Avaria de la magistrala de la CET SUD afectează sectoarele 2 și 3, cea de la Grozăvești afectează Sectorul 5.

Sunt multe blocuri care au parametri insuficienți. Noaptea trecută, a fost afectat undeva la 30% din sistem, deci sunt sute de mii de oameni”, a declarat directorul companiei Termoenergetica, potrivit Hotnews.

foto: Antena3

Citeşte şi: De necrezut! Condamnată la 7 ani de închisoare si 100 de lovituri de bici pentru că a denunțat că a fost victima unei agresiuni sexuale