Explozie la o fabrică din Slovenia. Sunt zeci de răniţi şi muncitori dispăruţi. Imagini terifiante VIDEO

O explozie puternică a avut loc joi într-o uzină chimică din Slovenia. 20 muncitori au fost răniţi, iar doi dintre aceştia sunt în stare gravă. De asemenea, mai multe persoane au fost date dispărute în urma deflagraţiei.

12 mai 2022, 18:31
Explozie la o fabrică din Slovenia. Sunt zeci de răniţi şi muncitori dispăruţi. Imagini terifiante VIDEO
foto: zurnal24.si

Explozie la o fabrică din Slovenia. Accidentul s-a produs dimineaţă în sediul grupului Melamin, aflat în centrul municipiului Kocejve (sud-est), la 60 km de capitala slovenă Ljubljana.

”O cisternă a explodat” dintr-un motiv nedeterminat, a explicat şeful detaşamentului de pompieri Leon Behin la faţa locului.

”Nu mai ştim nimic de mai multe persoane”, a spus directorul fabricii Srecko Stefanic, precizând că acestea nu erau angajate la fabrică.

Ar fi vorba de patru furnizori de servicii, potrivit agenţiei de presă STA şi site-ului 24ur, citate de Agerpres.

De asemenea, 20 de muncitori au fost răniţi, dintre care doi suferind de arsuri grave care au fost evacuaţi cu elicopterul spre capitală Sloveniei.

Citeşte şi: Explozie la o bază militară din Rusia: o persoană a murit, altele sunt în stare gravă la spital

Autorităţile le-au cerut oamenilor care locuiesc pe o rază de 500 de metri în jurul uzinei să nu părăsească casele şi să-şi închidă ferestrele din cauza riscului răspândirii de vapori toxici.

Până acum nu a fost raportată nicio contaminare a aerului. ”Accidentul nu a avut un impact negativ major asupra mediului”, a dat asigurări jurnaliştilor primarul din Kocevje, Vladimir Prebilic.

Strada principală a fost închisă din cauza intervenţiei pompierilor care au indicat că au reuşit să stingă incendiul.

În fotografii se văd coloane de fum negru dinspre uzină, care produce răşini pentru sectoarele hârtiei, construcţiilor, lemnului şi vopselei, precum şi hârtie decorativă pentru industria mobilei, potrivit site-ului companiei. Fondată în 1954, compania are aproape 200 de angajaţi.

Citeşte şi: Forțele ruse, aproape de gurile Dunării, pe Insula Șerpilor. Dîncu: România monitorizează cu mare atenţie această situaţie, posibila dezvoltare a conflictului spre Odesa