Explozie la Uzina Mecanică Tohan din Brașov. O persoană a decedat

O explozie la o uzină tehnică. Există riscul producerii mai multor explozii. Mai multe persoane primesc îngrijiri medicale.

11 aug. 2021, 21:46
Explozie la Uzina Mecanică Tohan din Brașov. O persoană a decedat

Explozie la Uzina Mecanică Tohan din Brașov. UPDATE:

Tânărul care a decedat în urma exploziei de la depozitul de artificii lucra la compania Tohan, respectiv Uzina de armament, dar era în afara programului în momentul producerii incidentului. Relațiile de muncă pe care le avea cu depozitul de artificii urmează să fie stabilite de inspectorii de muncă.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri noaptea de Ministerul Economiei, explozia s-a produs la ora 20.49, într-un depozit de artificii, care este proprietate a companiei Temexson SRL, aflată pe platforma Uzinei Tohan, din Zărnești.

Explozie la Uzina Mecanică Tohan din Brașov. UPDATE –  Prefectul judeţului Braşov, Mihai Cătălin Văsii a declarat, într-o intervenţie telefonică la Digi 24, că aproximativ 600 de kilograme de artificii au fost detonate în incendiul de la Zărneşti. Acestea se aflau într-un depozit privat care aparţine unei forme şi se află la „oarecare distanţă” de Uzina Mecanică Tohan.

Prefectul a menţionat că incendiul a fost stins, după intervenţia promptă a pompierilor militari, el susţinând că nu există niciun pericol pentru locutorii din Zărneşti şi că nici nu au fost emise mesaje de alertare a acestora.

„Este stins, pompieri militari au intervenit prompt, nu este niciun pericol”, a precizat prefectul.

Prefectul de Braşov a declarat că este vorba despre un depozit de mici dimensiuni, iar din primele informaţii victimele surprinse în incendiu lucrau în depozit şi se aflau acolo pentru a pregăti un transport de artificii care urma să aibă loc joi dimineaţă.

O deflagraţie s-a produs, miercuri seară, la Uzina Tehnică Tohan, din judeţul Braşov, primele date arată că o persoană ar fi decedat în urma exploziei, a cărei cauză nu se cunoaşte, deocamdată. Alte două persoane ar fi intoxicate cu fum, potrivit News.

Explozie la Uzina Mecanică Tohan Zărnești. O persoană a fost găsită decedată. Alte două persoane au suferit intoxicaţii cu fum, iar medicii vor decide dacă se impune transportarea lor la spital.

Incendiu puternic în Capitală! Fațada unui bloc, cuprinsă de flăcări, în Sectorul 5!Pompierii au intervenit de urgenţă

Imediat după explozie a izbucnit un incendiu. Patru autospeciale au fost trimise de ISU Braşov în zonă. Au fost alertate şi detaşamentele de pompieri voluntari din Râşnov şi Bran.

Explozie la Uzina Mecanică Tohan din Brașov. Primarul din Zărnești, Alexandru Igrișan, a declarat la Digi 24 că explozia a avut loc la un depozit privat de artificii din curtea uzinei Tohan. „ISU Braşov a alocat 4 autospeciale cu apă şi spumă, 1 autocisterna 10000 litri, două echipaje de prim ajutor, un echipaj de cercetare chimica CBRN, un echipaj pirotehnic. Din primele informaţii este posibil sa fie o victimă. De asemenea, sunt 2 persoane intoxicate cu fum”, informează ISU Braşov.

Incendiu la o platformă de vopseluri, din Timişoara. Ardeau aproximativ trei tone

„Profilul producţiei a fost direcţionat de necesităţile Armatei Române, în timpul celui de-al doilea război mondial şi în perioada postbelică, ca şi de cerinţele partenerilor noştrii externi, producţia fiind orientată în general pentru:
– muniţie de artilerie, calibru de la 76 mm la 130 mm;
– rachete sol-sol şi aer-sol, calibru 122 mm şi 82 mm, cu raze de acţiune de
la 3 la 20,4 km ( furnizor exclusiv în România );
– focoase pentru rachete şi muniţie de artilerie (cel mai mare producător
din România),
– muniţie marină, producător exclusiv în România;
– elemente pirotehnice pentru alţi parteneri: şuruburi amorsă şi trasoare. (…) În prezent S. TOHAN S.A este în perioada de adaptare la economia de piaţă, prin reorganizarea şi redimensionarea capacităţilor de producţie şi a resurselor materiale şi umane, transformări complexe care implică atragerea investitorilor strategici. În acelaşi timp noi facem eforturi considerabile pentru a spori capabilităţile tehnice şi organizatorice, pentru adaptarea la noile cerinţe generate de intrarea României în NATO, atingerea standardelor antipoluare, siguranţa muncii şi alte cerinţe care decurg ca urmare a integrării României în U.E. în 2007”, se arată pe site-ul societății.