Incendiu puternic în Capitală! Fațada unui bloc, cuprinsă de flăcări, în Sectorul 5! Pompierii au intervenit de urgenţă

Incendiu puternic în Capitală! Fațada unui bloc de pe Calea Rahovei a fost cuprinsă de flăcări. Zeci de locatari au fost evacuați din calea focului și a fumului gros.

11 aug. 2021, 11:44
Incendiu puternic în Capitală! Fațada unui bloc, cuprinsă de flăcări, în Sectorul 5! Pompierii au intervenit de urgenţă

Incendiu puternic în Capitală! Pompierii au intervenit miercuri, 11 august, la un bloc din Calea Rahovei, nr. 325, ale cărui fațade au luat foc în timpul reabilitării termice, anunță ISU București-Ilfov. Blocul de apartamente din Sectorul 5 are 3 scări și 10 etaje, iar intervenția salvatorilor este una dificilă din cauza valorilor ridicate de trafic din zonă.

Incendiu puternic în Capitală! Fațada unui bloc, cuprinsă de flăcări! Pompierii au intervenit de urgenţă

„Au fost constituite echipe de căutare-salvare pentru evacuarea locatarilor”, mai transmit autoritățile.

Fațada din spate este cuprinsă în totalitate de flăcări. Pe latura frontală, incendiul se manifestează până la etajul doi. Pompierii de la fața locului acționează 10 autospeciale de stingere și 3 autoscări.

Din primele informații se pare că este vorba despre un bloc în curs de reabilitare termică.

”Intervenția este în dinamică, se evacuează mai mulți locatari de la etajele în zona cărora se manifestă incendiul. Pe partea din spate a blocului fațada este afectată în totalitate de flăcări, iar pe partea din față doar până la nivelul etajului doi și eforturile noastre se concentrează pentru oprirea propagării incendiului.

Pe partea din spate arde fațada de la parter până la etajul 10. Acolo nu sunt posibilități de amplasare a unei scări. Există un dispozitiv de la nivelul solului, cu autospeciale, cu linie de furtun și cu tunul de la autospecială. Aceasta este singura soluție pe care o avem”, a declarat Daniel Vasile, reprezentant ISU.

Au fost constituite echipe de căutare – salvare. Doar într-un singur apartament, incendiul se manifestă și în balcon”, a continuat el.

Incendiul ar fi pornit de la lucrări de sudură care aveau loc pe terasa blocului. Unui pompier i s-ar fi făcut rău în timpul intervenției. Totuși, ISU anunță că nu există persoane rănite până la această oră.

ISU B-IF anunță că un bărbat 65 de ani refuză transportul la spital, o femeie de 84 de ani a fost transportată la Spitalul Universitar, iar în cazul unei fetițe de 10 ani, aparținătorii refuză transportul la spital. În cele trei cazuri este vorba de expunere la fum.

„Din câte știu, copilul meu era sus, la etajul 10. M-a sunat și mi-a zis că iese fum. L-am pus să mă sune video, am văzut, apoi i-am spus să coboare. De undeva de la etajul 1 ardea. Nu știu mai multe”, a transmis un locatar, la Digi 24. „Copilul nu a avut nevoie de îngrijiri, a coborât pe scări, nu a luat liftul. Nu era fum pe scară atunci, era la început”.

Citeşte şi: Incendiul din California a devenit al doilea cel mai mare din istoria statului. Focul s-a extins la peste 200.000 de hectare, pompierii controlează doar o cincime