Explozie puternică de la o butelie. Incendiul s-a propagat pe o suprafaţă de 200 metri

Un bărbat a suferit arsuri pe faţă şi pe mâini, iar soţia sa a leşinat, după ce i-a explodat o butelie şi casa i-a luat foc. Doi vecini care veniseră să-l ajute să stingă incendiul au suferit şi ei arsuri uşoare. Proprietarul locuinţei a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti.

RomaniaTV.net
31 iul. 2012, 15:49
Explozie puternică de la o butelie. Incendiul s-a propagat pe o suprafaţă de 200 metri

Deflagraţia urmată de incendiu a avut loc în localitatea Pârvu Roşu, locuinţa şi anexele gospodăreşti fiind grav afectate.

„La faţa locului au ajuns trei autospeciale care, după ce au terminat apa, au fost racordate la hidranţii din apropiere. Asta a făcut ca focul să fie izolat şi să nu se extindă şi la alte clădiri aflate în apropiere. Am scos alte două butelii care erau în casă, a ars casa pe 30 metri pătraţi, o anexă gospodărească pe o sută de metri pătraţi, un adăpost de animale pe 20 de metri pătraţi şi un atelier deasupra căruia era un depozit de cereale pe 50 de metri pătraţi, precum şi două tone de porumb. A fost o deflagraţie la butelia aragazului, după ce proprietarul casei a încercat să aprindă focul, dar recipientul a explodat, fiind scăpări de gaze. Intervenţia a durat două ore şi zece minute”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, plt. adj. Sorina Slavoiu.

Incendiul s-a propagat în gospodărie pe o suprafaţă de 200 de metri pătraţi la casa şi anexele gospodăreşti, făcute din lemn uscat. Când a ajuns acasă şi a văzut ce se întâmplă, soţiei proprietarului, în vârstă de 65 de ani, i s-a făcut rău. Ea a suferit un atac de panică şi a leşinat, primind îngrijiri medicale din partea medicilor de la SMURD.

Primele cercetări arată că o butelie de aragaz aproape goală a explodat, casa luând foc, iar proprietarul, Ilie Tuta, în vârstă de 70 de ani, care era singur în gospodărie, a încercat să stingă flăcările cu apă strânsă în bidoanele din curte, în ajutor sărind şi vecinii.

Bărbatul a suferit arsuri de gradele I şi II la mâini şi la faţă, fiind transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, în prezent starea lui de sănătate fiind stabilă, în afara oricărui pericol. Doi localnici care l-au ajutat să oprească extinderea flăcărilor până la venirea pompierilor miltari au suferit şi ei arsuri uşoare la mâini, primind îngrijiri medicale la faţa locului, fără a fi necesară internarea lor.

Casa şi anexele gospodăreşti nu sunt asigurate, iar pagubele estimate de proprietari depăşesc 50.000 de lei.