Explozie puternică în Buzău, într-un bloc de garsoniere. O bunică și nepoata ei de opt ani, grav rănite

Clipe de groază vineri într-un bloc de garsoniere de la marginea oraşului Buzău, după ce o explozie a avut loc în incinta clădirii.

15 oct. 2021, 16:41
Explozie puternică în Buzău, într-un bloc de garsoniere. O bunică și nepoata ei de opt ani, grav rănite

Explozie puternică în Buzău. Din fericire, incidentul nu a fost urmat de incendiu. Nu mai puțin de 15 persoane au fost evacuate iar rănite au fost, din primele date, o fetiţă de 8 ani şi bunica ei, de 65 de ani.

Explozie puternică în Buzău, într-un bloc de garsoniere. O bunică și nepoata ei de opt ani, grav rănite

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Buzău, locotenent George Creţu, explozia s-a produs într-un bloc de la marginea Buzăului. Deflagraţia nu a fost urmată de incendiu.

Citește și: Incendiu ATI Constanţa! Rudele pacienţilor decedaţi în spitalul morţii, sfâşiate de durere: „Doar două săptămâni au trebuit ca să nu mai recunosc un om lângă care am trăit o viaţă”
”Am fost solicitaţi să intervenim în cazul unei explozii neurmată de incendiu într o locuinţă la etajul 4 al unui bloc din Buzău. La faţa locului au fost mobilizate două autospeciale de stingere, o autospecială de descarcerare, o autospecială de primă intervenţie şi comandă şi o ambulanţă. În momentul, sosirii s-a constatat că explozia nu generase un incendiu, iar pagube semnificative erau în locuinţa în care s-a produs, urmând să evaluăm şi celelalte apartamente”, a declarat reprezentantul ISU Buzău.

Două persoane, o copilă de 8 ani şi bunica ei, de 65 de ani, au fost rănite în urma exploziei. Victimele au fost preluate de paramediei şi vor fi duse la spital. Alţi 15 locatari ai imobilului au fost evacuaţi. Pompierii urmează să evalueze pagubele suferite în urma deflagraţiei în celelalte apartamente, în timp ce specialiştii în construcţii vor stabili dacă blocul respectiv are probleme de rezistenţă în urma exploziei.

Citește și: Situație critică la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara. Instituția rămâne fără medicamente pentru bolnavii Covid. Pericol iminent de incendiu
 


loading...