Situație critică la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara. Instituția rămâne fără medicamente pentru bolnavii Covid. Pericol iminent de incendiu

Spitalul de Boli Infecțioase, "Victor Babeș" din Timișoara nu mai are medicamente pentru pacienții Covid, decât pentru câteva zile, a anunțat managerul instituției, care susține și că riscul izbucnirii unui incendiu este foarte crescut.

06 oct. 2021, 10:31
Situație critică la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara. Instituția rămâne fără medicamente pentru bolnavii Covid. Pericol iminent de incendiu

Spitalul de Boli Infecțioase, „Victor Babeș” din Timișoara

se află într-o situație critică. Managerul spitalului, dr. Cristian Iulian Oancea, a anunțat că instituția va rămâne fără medicamente pentru pacienții Covid în doar câteva zile.

Managerul a mai declarat îi este teamă să nu izbucnească un incendiu la spital, asemenea celui de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanţa, motiv pentru care a cerut ISU ca o mașină de pompieri să fie în permanență, în curtea unității spitalicești.

Marți, Prefectura Timiș a anunțat că, în ultimele 24 de ore, în județul Timiș au fost confirmate 519 cazuri noi de infectare cu virusul SARS-CoV2, care provoacă boala COVID-19, din 4.336 teste efectuate (din care 1.868 teste rapide). În precedentul interval de 24 de ore, în județ au fost înregistrate 661 de cazuri noi din doar 1.312 teste.

Din totalul persoanelor identificate pozitiv în ultimele 24 ore la nivelul județului Timiș, 81 au vârsta sub 18 ani. Cele mai multe cazuri noi sunt din Timișoara (251), Lugoj (36), Moșnița Nouă (22), Dumbrăvița (20), Giroc (17) și Ghiroda (10).

La nivel național, pentru ultimele 24 de ore au fost raportate 15.037 cazuri noi de infectare cu coronavirus, fiind efectuate 26.554 de teste RT-PCR și 51.184 de teste rapide antigenice, relatează Observatornews.

Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara suplimentează numărul paturilor destinate cazurilor COVID

Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara

suplimentează numărul paturilor destinate pacienților infectați cu Sars CoV 2. Cele 23 de paturi nou destinate pacienților cu coronavirus sunt în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Dr. Victor Babeș Timișoara, numărul total al acestora ajungând, în acest moment, la 99.

„În ultimele zile a fost o explozie, practic, de pacienți infectați cu Sars CoV 2 care au ajuns la noi, având forme moderate, dar și severe. Nu puțini sunt cei care au nevoie de oxigen suplimentar. Am fost nevoiți să extindem zona roșie și am introdus alte câteva saloane de la boli infecțioase. Pacienții care erau în acele saloane până acum au fost mutați intr-o „zonă albă” de pe o alta sectie. Pentru asta am reorganizat Secția de Pneumologie. Vrem să o păstrăm “albă”. Nu ne putem permite să neglijăm pacienții cu patologii acute, asta în primul rând, dar nici pe cei cu neoplasme. La etajul 1 vor fi tratați atât pacienții cu diagnostic de pleurezie, cu pneumonii, altele decât cele produse de coronavirus, BPOC, dar și cei cu neoplazii pulmonare. La etajul doi vor fi tratați pacienții cu TBC. Nu vom renunța la paturile din zona albă în care trebuie să tratăm pacienții cu afecțiuni pulmonare care necesită internare”, spune prof. dr Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie dr. Victor Babeș Timișoara.

De asemenea, pentru viitor, se are în vedere și înființarea unei secții de pre-terapie pentru pacienții cu COVID 19 cu forme severe și foarte severe de boală, aceasta în funcție de evoluția cazurilor.

„Am mai spus-o și o repet, acest val 4 de COVID 19, care ne va lovi cu forță, este valul nevaccinaților. Aproape 98 la sută din cei care vin în spital și au forme moderate sau severe de boală nu au fost imunizați. Cei cativa pacienți internați, vaccinați cu doză completă și care au o formă medie de boală, deci nu severă, au o imunitate scăzută din cauza unor comorbidități, de exmplu neoplazii sau alte afecțiuni foarte grave, iar vaccinul nu își face în totalitate efectul. În același timp, avem foarte mulți pacienți cu COVID tineri, bineînțeles, nevaccinati”, spune prof. dr Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie dr. Victor Babeș Timișoara.