Explozie puternică în cartierul Berceni din Capitală VIDEO

Explozia din cartierul Apărătorii Patriei, din Sectorul 4 al Capitalei, s-a produs din cauza manevrării necorespunzătoare a aragazului, nefiind depistate scăpări de gaze pe reţeaua de distribuţie din zona imobilului, informează, vineri, Distrigaz Sud Reţele.

RomaniaTV.net
16 mart. 2012, 06:37
Explozie puternică în cartierul Berceni din Capitală VIDEO

Distrigaz Sud Reţele precizează că dispeceratul companiei a fost sesizat, în jurul orei 6.00, cu privire la producerea exploziei, iar o echipă de intervenţie a companiei a mers la faţa locului şi a luat primele măsuri de siguranţă, izolând perimetrul şi sistând alimentarea cu gaze naturale a imobilului respectiv.

„Investigaţiile tehnice efectuate de către echipele Distrigaz Sud Reţele nu au depistat scăpări de gaze pe reţeaua de distribuţie în zona imobilului respectiv. Din primele cercetări a reieşit că explozia a fost cauzată de manevrarea necorespunzătoare a aragazului. În urma deflagraţiei, o femeie a suferit arsuri de gradul I şi II, fiind transportată la spital „, se arată într-un comunicat de presă al companie.

O explozie s-a produs, vineri dimineaţă, într-un apartament dintr-un bloc din cartierul Apărătorii Patrii, din Sectorul 4 al Capitalei, o femeie fiind dusă la spital cu arsuri pe braţe, abdomen şi membre.

Explozia s-a produs la etajul şapte al unui bloc din cartierul Apărătorii Patriei, fiind anunţată la numărul unic de urgenţă 112 în jurul orei 5.40.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Bucureşti, Vasile Daniel, explozia a fost urmată de un incendiu scurt, acesta fiind stins de vecinii femeii până la sosirea echipajelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti.

În urma exploziei, o femeie în vârstă de 80 de ani a suferit arsuri de gradele I şi II pe braţe, abdomen şi membre, aceasta fiind transportată la Spitalul Bagdasar-Arseni.

Vasile Daniel a precizat că în urma exploziei au fost afectate patru apartamente de la etajul şapte al blocului, fiind avariate şi câteva autoturisme, din cauza căderii unor elemente din faţada blocului.